ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΙΚΚΟΥ: Η κακή εντύπωση του Κακουργιοδικείου για την Ειρήνη Χαραλαμπίδου – «Ο Νεοκλέους έκαμνε πλάτες του Ρίκκου»

ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΙΚΚΟΥ: Η κακή εντύπωση του Κακουργιοδικείου για την Ειρήνη Χαραλαμπίδου – «Ο Νεοκλέους έκαμνε πλάτες του Ρίκκου»

Ολοκληρώθηκε μετά από εννέα ώρες η συνέδρια του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την απόφαση της πολύκροτης ποινικής υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ.

Της Ιωάννας Μάντζιηπα

Η διαδικασία όπως αναφέραμε άρχισε γύρω στις 11:20 με την πρόεδρο του Κακουργιοδικείου Λένα Δημητριάδου-Ανδρέου να αναφέρει πως πρόκειται για  μια πολυσέλιδη και πολύωρη απόφαση.

Στις πρώτες σελίδες της απόφασης έγινε αναφορά για τους μάρτυρες κατηγορίας και ακολούθως για τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Στην απόφαση έγινε εκτενή αναφορά στον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Παναγιώτη Κλείτου ο οποίος όπως η επισημαίνεται στην απόφαση, δεν είχε κανένα λόγο να αλλοιώσει τα γεγονότα.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στην μαρτυρία του Κώστα Κληρίδη επισημαίνοντας πως η εμπλοκή του ήταν υπό διάφορες ιδιότητες. Αναφέρθηκε στις οδηγίες που έδωσε για τον διορισμό ποινικών ανακριτών στην υπόθεση, ενώ επισημάνθηκε η μαρτυρία του ήταν σταθερή και ότι προσήλθε στο δικαστήριο για να πει τα γεγονότα ως είχαν. Δεν διαπιστώθηκε οποιαδήποτε μεροληψία από μέρους του και η αξιολόγηση της μαρτυρίας του έγινε όπως θα γινόταν με κάθε άλλο μάρτυρα.

Σε ό,τι αφορά την μαρτυρία της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, οι δικαστές στην απόφαση τους σημείωσαν πως δεν έχουν αποτυπώσει την καλύτερη εντύπωση. Μάλιστα, διαπίστωσαν πως είχε τάσεις εμπάθειας. Αναφορά έγινε και στην ατάκα της κ. Χαραλαμπίδου ότι «ο Νεοκλέους έκαμνε πλάτες του Ρίκκου».

Απαντά η Ειρήνη Χαραλαμπίδου στο δικαστήριο! «Ναι έχω εμπάθεια…»

Όπως ανέφεραν οι δικαστές στην απόφασης τους, κακή εντύπωση άφησε οταν αρνήθηκε να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις που σχετίζονταν με στοιχεία για την πορεία της αγωγής του Ρίκκου εναντίον της Λαϊκής Τράπεζας, τα οποία κατείχε και έδωσε σε δημοσιογράφο.  

Από την άλλη καλή εντύπωση αλλά και αξιόπιστοι μάρτυρες κρίθηκαν ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης καθώς και ο Μιχαλάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν Αρχηγός Αστυνομίας τον επίμαχο χρόνο που διαδραματίζονταν να γεγονότα.

Σε ότι αφορά την μαρτυρία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Ρίκκου Ερωτοκρίτου, στην απόφαση του το Κακουργιοδικείο αναφέρει πως αυτή έγινε από δεκτή. Όπως σημειώνεται στην απόφαση, η μαρτυρία του Προέδρου επιβεβαίωσε την ουσία της μαρτυρίας του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη,για τις δύο συναντήσεις στο Προεδρικό πριν τον διορισμό του Κ. Κληρίδη στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Θυμίζουμε πως το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι σε αρκετά σημεία η μαρτυρία του Ρίκκου Ερωτοκρίτου ήταν παλινδρομική, είχε αμηχανία, ενώ ο πρώην Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας στις απαντήσεις του επεκτεινόταν σε άλλες πτυχές της υπόθεσης.

Έκανε υπεκφυγές και προσπαθούσε να αποπροσανατολίσει, σύμφωνα πάντα με το λεκτικό της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με πολυετή φυλάκιση «φλερτάρει» ο Ρίκκος! Οι κατηγορίες που κρίθηκε ένοχος ο τέως βοηθός Γεν. Εισαγγελέας και οι άλλοι

Ένοχος ο Ρ. Ερωτοκρίτου και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Από στιγμή σε στιγμή η απόφαση για την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου – Έτοιμη και η ΜΜΑΔ

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Διακοπή μετά από αίτημα του Ρίκκου - Τέσσερις ώρες και 30 λεπτά η απόφαση…

«Είχε αμηχανία ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου» - Κρίνουν πως έκανε υπεκφυγές ο πρώην Βοηθός Γ. Εισαγγελέας

Διαβάζεται ΤΩΡΑ η πολυσέλιδη απόφαση για τον Ερωτοκρίτου –Αξιόπιστος ο μάρτυρας κατηγορίας - Κάθεται στο εδώλιο και κρατά σημειώσεις

Χαμός στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας! – Απόφαση για υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Κρίσιμη ημέρα για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου – Αποφασίζει το Κακουργιοδικείο

                                                                            

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top