ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποδεκτές οι προτάσεις της σύσκεψης στο λιμάνι Λεμεσού - Επιστρέφουν στην εργασία τους οι μεταφορείς

Αποδεκτές οι προτάσεις της σύσκεψης στο λιμάνι Λεμεσού - Επιστρέφουν στην εργασία τους οι μεταφορείς

Σειρά προτάσεων με εφαρμογή από την Τετάρτη (15/2) το πρωί αποδέχθηκαν οι μεταφορείς, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αρχής Λιμένων, υπό την Προεδρία του Υπουργού Μεταφορών, Μάριου Δημητριάδη, και έτσι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως δήλωσε ο κ.Δημητριάδης, μετά το πέρας της σύσκεψης, πέραν από συγκεκριμένη δράση που είχε αποφασιστεί από πριν για να υλοποιηθεί σε διάστημα τριών μηνών και η οποία θα επισπευσθεί, ώστε σε δυο μήνες να επιλυθεί μόνιμα το πρόβλημα, λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις για άμεση εφαρμογή.
 
Την ίδια ώρα είπε πως το σημαντικό είναι ότι υπάρχει πρόοδος "αν και δεν είμαστε ακόμη ικανοποιημένοι με το ρυθμό που έχει επιτευχθεί", ενώ σημείωσε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι βρίσκονται εδώ, έτοιμοι να βρουν λύσεις στα προβλήματα.
 
Συγκεκριμένα, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί 3η βάρδια για 24ωρη εργασία στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο θα είναι στη διάθεση των μεταφορέων από τις 6 το πρωί, όπως διατεθούν 11 μηχανήματα για φορτοεκφόρτωση γεμάτων εμπορευματοκιβωτίων και τρία για κενά εμπορευματοκιβώτια, όπως διαχωριστούν τα γεμάτα εμπορευματοκιβώτια από τα άδεια και τα ψυγεία για γρηγορότερη εξυπηρέτηση και όπως παραχωρηθεί στην εταιρεία μεγαλύτερος χώρος, από την Αρχή Λιμένων, για καλύτερη διαχείριση των εμπορευματοκιβωτίων.
 
Οι προτάσεις μεταφέρθηκαν στους απεργούς, οι οποίοι αποφάσισαν να τις αποδεχθούν και έτσι αποχώρησαν με τα φορτηγά τους από την είσοδο της διαχειρίστριας εταιρείας, Eurogate, για να πιάσουν ξανά πάλι δουλειά αύριο το πρωί, με την ελπίδα πως τα μέτρα θα αποδώσουν.
 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταφορέων Α` τρέιλερ, Γιώργος Χαραλάμπους, δήλωσε μετά τη σύσκεψη πως τα μέτρα δεν ικανοποιούν παρά κατά 10%, κατά την έκφρασή του, ενώ ερωτηθείς για ποιο λόγο, απάντησε "γιατί δεν θα είναι εκείνο το αποτέλεσμα που όφειλαν να είχαν με την πρώτη μέρα ανάληψης των εργασιών του λιμανιού, ούτως ώστε η διεκπεραίωση να είναι σε ταχύτερους ρυθμούς από ότι με την προηγούμενη διαχείριση του λιμανιού".
 
Εξέφρασε τέλος την ελπίδα πως οι προτάσεις αυτές θα υλοποιηθούν και θα αποδώσουν, "για να δώσουμε ώθηση και στην οικονομία μας".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top