ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΛΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑ: Τραγικό τέλος για νεαρό – Εξετάσεις και έρευνες για επιβεβαίωση θανάτου από ουσίες...

ΠΑΛΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑ: Τραγικό τέλος για νεαρό – Εξετάσεις και έρευνες για επιβεβαίωση θανάτου από ουσίες...

Τα ναρκωτικά έμελλε να του κόψουν τα φτερά στα 24 του μόλις χρόνια...

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τον νεαρό που απεβίωσε την περασμένη εβδομάδα στην Παλλουριώτισσα πιθανότατα λόγω χρήσης ναρκωτικών.

Πρόκειται για την περίπτωση του Ελληνοκύπριου που ανέδειξε το ThemaOnline με δημοσίευμά του. Όπως είχαμε αποκαλύψει, τη Δευτέρα (13/02) η ΥΚΑΝ άνοιξε την ταχυδρομική θυρίδα που διατηρούσε ο αποθανόντας στο ταχυδρομείο Παλλουριώτισσας, στην παρουσία του πατέρα του. Εκεί εντοπίστηκαν 10 γραμμάρια λευκής ουσίας που πιστεύεται ότι ήταν κοκαΐνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κοκαΐνη σε ταχυδρομική θυρίδα 24χρονου που απεβίωσε πριν από μια εβδομάδα!

 

«Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και στο δωμάτιο του νεαρού» ανέφερε πηγή του ThemaOnline και πρόσθεσε: «Ο πιθανότερος λόγος θανάτου του νεαρού έχει να κάνει με ναρκωτικά. Ήδη λήφθηκαν δείγματα κατά τη νεκροψία για διενέργεια τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να φανούν τα ακριβή αίτια του θανάτου».

Άλλη πηγή μας ανέφερε: «Η επιχείριση για άνοιγμα της ταχυδρομικής θυρίδας έγινε περίπου μια εβδομάδα μετά τον θάνατο, παρόλο που η ΥΚΑΝ φέρεται να γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι είχε ναρκωτικά εκεί. Είναι προφανές πως οι άνδρες της δίωξης δεν ήθελαν να προκαλέσουν άλλο πόνο στους οικείους του 24χρονου. Έτσι περίμεναν να γίνει η κηδεία και να περάσουν λίγες ημέρες».

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι η μάστιγα των ναρκωτικών συνεχίζει να καταστρέφει νέους. Νέους οι οποίοι είναι καθ΄ όλα φυσιολογικοί και προέρχονται από καθωσπρέπει οικογένειες. Όμως, αρκεί απλώς και μόνο μια στιγμή αδυναμίας για να παραστρατήσουν...

Γι΄ αυτό τον λόγο και η ΥΚΑΝ έχει μεριμνήσει ώστε να θέσει σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια ένα πρόγραμμα που δεν έχει ως στόχο να «ισοπεδώσει» όσους κάνουν χρήση ναρκωτικών, αλλά να τους βοηθήσει.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει αυτού του προγράμματος όσα άτομα κάτω των 24 ετών συλλαμβάνονταν για κατοχή και χρήση ναρκωτικών, βοηθούνταν να ορθοποδήσουν. Η ΥΚΑΝ σε τέτοιες περιπτώσεις, παρέπεμπε τους νέους σε διάφορους οργανισμούς που τους βοηθούσαν να απεξαρτηθούν. Κι όταν πληρούνταν κάποιες προϋποθέσεις ο διοικητής της ΥΚΑΝ παρέδιδε τον φάκελο στη νομική υπηρεσία με εισήγηση να μη διωχθεί το εν λόγω άτομο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα για το οποίο είχε βραβευθεί η ΥΚΑΝ (14/11/2016) στην τελετή απονομής των Κυπριακών βραβείων καινοτομίας Ο.Ε.Β. 2016 και των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο διοικητής της ΥΚΑΝ Γαβριήλ Γαβριήλ, έχει προβεί σε ενέργειες ούτως ώστε η υπηρεσία του να παρέχει ανάλογη βοήθεια και σε χρήστες άνω των 24.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top