ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H ειρωνία της Ειρήνης για τον γάμο του γιού της Κυριακού στο Κούριο και η συσχέτιση με τον Gucci και την Ακρόπολη

H ειρωνία της Ειρήνης για τον γάμο του γιού της Κυριακού στο Κούριο και η συσχέτιση με τον Gucci και την Ακρόπολη

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου, επανέφερε το θέμα που προκάλεσε σάλο στο πρόσφατο παρελθόν αναφορικά με την ιδιωτική δεξίωση που έγινε στο Κούριο από την κόρη της τέως βουλευτού του ΔΗΣΥ, Μαρίας Κυριακού.

Η κα. Χαραλαμπίδου με αφορμή το «όχι» της Ελληνικής Κυβέρνησης να παραχωρήσει τον ιερό ναό της Ακρόπολης στον γνωστό οίκος μόδας «Gucci» έγραψε:

«Ο γάμος στο Κούριο και το ΝΑΙ της κυβέρνησης μας , Ο Gucci ήθελε την Ακρόπολη και το ΟΧΙ της Ελλάδας. Γιατί δεν έστελναν τους δικούς μας να αναπτύξουν το σκεπτικό με το οποίο έκαναν το Κούριο χώρο δεξιώσεων για γάμο; Κακώς ο Gucci δεν χρησιμοποίησε ως προηγούμενο το σκεπτικό και τη θέση του δικού μας Υπουργείου και το λέω ειρωνικά μην παρεξηγηθούμε.

Να τι ρωτήσαμε το Υπουργείο Μεταφορών :

β)Να υποθέσουμε ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων, μετά την παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου του Κουρίου σε τέως βουλευτή του ΔΗΣΥ, με πρόσχημα τη δήθεν προβολή της Κύπρου σε προσωπικούς της καλεσμένους, θα πράξει το ίδιο και με άλλες μεγάλες εταιρείες οι οποίες πιθανό να αιτηθούν παρόμοιες εκδηλώσεις για δήθεν προβολή του κυπριακού πολιτισμού είτε για το προσωπικό τους, που είναι ξένης υπηκοότητας, είτε για καλεσμένους τους από άλλες χώρες;

Υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία στη βάση της οποίας πραγματοποιείται η διαδικασία της παραχώρησης;»

Να τι απάντησε το δικό μας Υπουργείο για να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα :

"Η παραχώρηση Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων για εκδηλώσεις ή και για δείπνα ιδιωτικού χαρακτήρα είναι μια συνήθης πρακτική που ακολουθείται και στο εξωτερικό εδώ και πολλά χρόνια και αποσκοπεί στην άντληση οικονομικών πόρων.

6. Τα αρχαία θέατρα, όπως το θέατρο του Κουρίου, ήταν κατασκευασμένα από την αρχαιότητα για να υποδέχονται τους πολίτες των πόλεων στις οποίες βρίσκονται και αποτελούν βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής τους. Το Τμήμα Αρχαιοτήτων συντηρεί και επιβλέπει την κατάσταση των μνημείων και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη τους ενώ η χρήση ορισμένων Αρχαίων Μνημείων για εκδηλώσεις υποβοηθά την ένταξη της αρχαιολογικής κληρονομιάς στη ζωή των πολιτών και ως αποτέλεσμα τους ευαισθητοποιεί σε σχέση με τη διατήρηση και προστασία τους".»

Και να τι απάντησε το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας όταν Ο Gucci όχι οι "ημέτεροι" όπως στην περίπτωση μας ζήτησαν τον αρχαιολογικό χώρο Ακρόπολης: "«ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco»,

Απόλυτα σύμφωνη βρήκε η αρνητική γνωμοδότηση του ΚΑΣ και την Υπουργό Πολιτισμού, ηθοποιό Λυδία Κονιόρδου. «Θεωρώ», είπε, «ότι ο Παρθενώνας είναι ένα πολύ μεγάλο μνημείο που εμείς οι Έλληνες έχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε».

Η γραμμή υποστήριξης του αιτήματος του οίκου Gucci ήταν ότι, κινηματογραφώντας την επίδειξη μπροστά από τον Παρθενώνα και προβάλλοντας τα στιγμιότυπα αυτής σε όλο τον κόσμο, η Αθήνα και η Ακρόπολη θα έχουν μεγάλη διαφήμιση"

Ενώ εμάς ένας γάμος θα έβαζε την Κύπρο στο Χάρτη για προβολή του νησιού και των αρχαιοτήτων. Βέβαια στην Κύπρο επί κυβερνήσεως Αναστασιάδη όλα γίνονται εξαρτάται ποιος το ζητά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top