ΚΟΣΜΟΣ

Πέραν του αναμενόμενου αυξήθηκαν τον Ιανουάριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Πέραν του αναμενόμενου αυξήθηκαν τον Ιανουάριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Πέραν του αναμενόμενου αυξήθηκαν τον Ιανουάριο οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, καθώς τα νοικοκυριά προέβησαν στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών και σε σειρά άλλων αγαθών, καταδεικνύοντας την ισχυρή εγχώρια ζήτηση που επικρατεί στην χώρα και η οποία αναμένεται να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τη βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας κατέδειξαν επίσης και άλλα οικονομικά στοιχεία, που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη με τις τιμές καταναλωτή να σημειώνουν τον περασμένο μήνα τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Τα αισιόδοξα στοιχεία ανακοινώνονται μια ημέρα μετά που η Πρόεδρος της Fed Τζανέτ Γέλεν έδειξε να θέλει να θέσει στο τραπέζι την αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο. Οι λιανικές πωλήσεις Δεκεμβρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω παρουσιάζοντας αύξηση 1,0%, αντί για αύξηση 0,6% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Η σταθερή αύξηση των πωλήσεων του περασμένου μήνα σημειώθηκε, παρά το γεγονός ότι οι αγορές οχημάτων κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση κατά τους τελευταίους 10 μήνες.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2016, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,6%.

Εξαιρουμένων των πωλήσεων οχημάτων, βενζίνης, οικοδομικών υλικών και υπηρεσιών τροφίμων, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4%, παρουσιάζοντας την ίδια αύξηση που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των λιανικών πωλήσεων κατά μόλις 0,1%.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 1,9% το τέταρτο τρίμηνο, ενώ η εταιρεία Atlanta Fed ανακοίνωσε σήμερα πως αναμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ετήσιο ρυθμό 2,7% το τρέχον τρίμηνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top