ΚΟΣΜΟΣ

Εντάσεις στις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας

Εντάσεις στις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας

Σοκ χαρακτηρίζουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης την απόφαση γερμανικού δικαστηρίου να απορρίψει αίτημα, τουρκικής καταγωγής δικηγόρου, στη Γερμανία, για ακύρωση απόφασης της γερμανικής βουλής για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο δικηγόρος Ραμαζάν Ακμπάς δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ντογάν ότι το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό και πως το δικαστήριο του ανακοίνωσε πως δεν υπέβαλε αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων. Ο ίδιος ανέφερε πως σε μερικές μέρες θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). 

Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΑΚΡ Μετίν Κουλούνκ χαρακτήρισε σκάνδαλο τη διεξαγωγή έρευνας στη Γερμανία στο σπίτι τεσσάρων Τούρκων ιμάμηδων με την κατηγορία της κατασκοπείας. “Πρόκειται για συκοφαντίες”, είπε ο Τούρκος βουλευτής σε δημοσιογράφους μπροστά από το γερμανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος βουλευτής είπε ότι η έρευνα έγινε το πρωί στα σπίτια των ιμάμηδων που έστειλε η Τουρκία στη Γερμανία, προειδοποιώντας ότι αυτή η κίνηση της Γερμανίας θα βλάψει τις γερμανοτουρκικές σχέσεις. 

Είπε ακόμη ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία και τη συνάντησή της με τον Τούρκο Πρόεδρο επέμεινε συνεχώς να αναφέρεται σε ‘ισλαμική τρομοκρατία’ . “Οι έννοιες Ισλάμ και τρομοκρατία δεν μπορούν να είναι μαζί, αλλά η Γερμανία με την τρομοκρατία μπορούν”, ανέφερε κατηγορώντας τη Γερμανία ότι προστατεύει τους Γκιουλενιστές, το ΡΚΚ και τις παράνομες οργανώσεις. “Αυτό δεν αρμόζει στη Γερμανία”, είπε. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top