ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ ψάχνει σύμβουλο εθνικής ασφάλειας μετά το «όχι» του Χάρβαρντ

Ο Τραμπ ψάχνει σύμβουλο εθνικής ασφάλειας μετά το «όχι» του Χάρβαρντ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο αντιναύαρχος ε.α. Ρόμπερτ Χάρβαρντ απέρριψε την πρόσκληση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να γίνει ο επόμενος σύμβουλος εθνικής ασφάλειας.

Η πρόσκληση στον Χάρβαρντ έγινε μετά την αποπομπή του Μάικλ Φλιν από τον Τραμπ όταν αποκαλύφθηκε ότι ο σύμβουλος είχε εξαπατήσει τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για το περιεχόμενο συζητήσεών του με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλιάκ.

«Το θέμα είναι, δεν είπε στον αντιπρόεδρό μας το σωστό, και μετά είπε ότι δεν θυμάται. Όπως και να έχει, δεν ήταν με ευχαρίστησε αυτό», είπε ο Τραμπ, εξηγώντας την απόλυσή του.

Όπως τόνισε ανώτατος αξιωματούχος στον Λευκό Οίκο, ο Χάρβαρντ αναφέρθηκε σε οικογενειακούς και οικονομικούς λόγους ως αιτίες απόρριψης της πρόσκλησης. Ο Χάρβαρντ εργάζεται ως ανώτατο στέλεχος της εταιρείας Lockheed Martin.

Σύμφωνα με πηγές, ο Χάρβαρντ απέρριψε την πρόσκληση εν μέρει γιατί ήθελε να φέρει τη δική του ομάδα. Ο Τραμπ είχε αντίθετη γνώμη, ενώ είπε στην αναπληρώτρια σύμβουλο του Φλιν, Κ. Τ. Μακφάρλαντ, ότι μπορεί να διατηρήσει τη θέση της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον Χάρβαρντ, είχε πει χθες κατά τη διάρκεια προεδρικής συνέντευξης τύπου, ότι «έχω κάποιον που νομίζω ότι θα είναι εξαιρετικός για τη θέση αυτή του συμβούλου εθνικής ασφάλειας».

Από skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top