ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogate: «Τα προβλήματα διογκώνονται όσο απέχουν οι μεταφορείς»

Eurogate: «Τα προβλήματα διογκώνονται όσο απέχουν οι μεταφορείς»

Τεράστιος αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει συσσωρευτεί στο τερματικό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού της Λεμεσού, γεγονός που διογκώνει το πρόβλημα, δηλώνει η διαχειρίστρια εταιρεία Eurogate Container Terminal Limassol, η οποία καλεί εκ νέου τους οδηγούς τρέιλερ Α` να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σε δηλώσεις του, το μεσημέρι, ο Διευθυντής της εταιρείας, Γιώργος Πούρος, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή έχουν συσσωρευτεί πέραν των 2.000 εμπορευματοκιβωτίων, ενώ μέχρι τη Δευτέρα που οι μεταφορείς προτίθενται να επιστρέψουν στην εργασία τους, ο αριθμός αυτός θα ξεπεράσει τα 2.800 εμπορευματοκιβώτια.

"Η άρνηση των μεταφορέων να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο Λιμάνι Λεμεσού", είπε ο κ. Πούρος και συμπλήρωσε: "Φανταστείτε τον όγκο εργασίας που θα έχουμε να διεκπεραιώσουμε εάν η στάση εργασίας των μεταφορέων συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο".

Διαμήνυσε παράλληλα ότι η Eurogate εργάζεται εντατικά και διεκπεραιώνει σειρά εργασιών, ενώ επανέλαβε πως η εταιρεία έχει λάβει πρόσθετα μέτρα με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν, ενισχύοντας το προσωπικό και τον εξοπλισμό, ενώ εργάζεται επί 24ώρου βάσεως.

Από πλευράς μας, συνέχισε, "κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο λιμάνι το συντομότερο δυνατό, θα πρέπει ωστόσο και οι μεταφορείς να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να προσέλθουν άμεσα στην εργασία τους".

Ο Διευθυντής της Eurogate απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους μεταφορείς "όπως επιδείξουν υπευθυνότητα και όλοι μαζί να εργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων και την εξυπηρέτηση της αγοράς", τονίζοντας ότι "πρωταρχικός μας στόχος είναι μέσα από στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση της λειτουργίας του τερματικού το συντομότερο δυνατό".

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πούρος ανέφερε πως εάν η αποχή των μεταφορέων συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, τότε τη Δευτέρα που θα επιστρέψουν όπως είπαν στην εργασία τους, η παράδοση εμπορευματοκιβωτίων θα είναι ακόμα πιο δύσκολη και θα χρειαστούν μέχρι και τρεις ημέρες για να παραδοθούν τα εμπορευματοκιβώτια που συσσωρεύονται στο τερματικό.

Υπέδειξε πως η εταιρεία είναι έτοιμη με διπλάσιο σχεδόν αριθμό μηχανημάτων να εξυπηρετήσει τους μεταφορείς, λέγοντας πως "τις πρώτες μέρες που αρχίσαμε εργασία εξυπηρετούνταν με έξι μηχανήματα, τώρα θα έχουν στη διάθεση τους 11, οπότε η ροή και η εξυπηρέτηση θα είναι πολύ πιο γρήγορη".

Οι πρωινές συσκέψεις που έγιναν, δήλωσε ο Γιώργος Πούρος, δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και οι μεταφορείς επέμειναν στη θέση τους πως θα επιστρέψουν τη Δευτέρα στην εργασία τους, για να δώσουν, όπως είπαν, χρονικό περιθώριο στην εταιρεία να προετοιμαστεί.

Ανέφερε δε πως στόχος της εταιρείας είναι όπως ο χρόνος αναμονής των μεταφορέων να είναι λιγότερος από δυο ώρες και να παραδίδονται περί τα 80 με 100 εμπορευματοκιβώτια την ώρα, ενώ ερωτηθείς κατά πόσο ισχύει η πρόταση που ο Σύνδεσμος των μεταφορέων είχε καταθέσει για καταβολή αποζημιώσεων μετά το πέρας δυο ωρών αναμονής, απάντησε πως "δεν μας ζητήθηκε ξανά κάτι τέτοιο, αυτό αφορούσε τις περασμένες μέρες και τότε το είχαμε αποδεχθεί με σκοπό την ομαλοποίηση".

Ο κ. Πούρος ενημερώνει επίσης τους ναυτικούς πράκτορες και ιδιοκτήτες φορτίων, πως η απόφαση της εταιρείας να μην επιβληθούν επιπλέον αποθηκευτικά τέλη μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, παρατείνεται μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top