ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών έκλεισε τα 21 του χρόνια.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών έκλεισε τα 21 του χρόνια.

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών γιορτάζει φέτος τα 21 χρόνια από την ίδρυση του. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου έκοψε τη γενέθλια τούρτα του παρουσία μελών του Κινήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, την τούρτα έκοψε ο πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης, ενώ δίπλα του βρέθηκαν ο βουλευτής Λευκωσίας, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, η επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κινήματος, κ. Σάββας Φιλίππου και ο αντιπρόεδρος Α', κ. Άδωνις Γιάγκου. Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Λευκωσίας και Στροβόλου κ.κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Ανδρέας Παπαχαράλαμπους.

Στις δηλώσεις του ο κ. Περδίκης τόνισε:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμπληρώνουμε τα 21 χρόνια μας. Έχουμε μία σημαντική ιστορία, κατά την οποία περάσαμε πολλές δοκιμασίες για να βρισκόμαστε στο πλευρό του λαού. Αντέξαμε αυτά τα 21 χρόνια και από το ισχνό 1% στις εκλογές του 1996, είμαστε σήμερα στη Βουλή με ένα, σχεδόν,  5%, με δύο βουλευτές και με μία ισχυρή παρουσία στην κυπριακή κοινωνία. Στόχος μας είναι τα επόμενα χρόνια αυτή η παρουσία να διευρυνθεί, να έχουμε μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων που αφορούν όλα τα θέματα".

Ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης τόνισε:

"Χρόνια πολλά στο Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. Συμφωνούμε με το Κίνημα σε πολλά, όπως στους στόχους για πράσινες οικολογικές και βιώσιμες πόλεις, δημόσιες μεταφορές, προσβασιμότητα και καλύτερη ποιότητα ζωή για τους πολίτες".

Από την πλευρά του δήμαρχος Στροβόλου, κ. Ανδρέας Παπαχαραλάμπους είπε:

"Χρόνια πολλά στο Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών. Εύχομαι στα επόμενα χρόνια να συνεχίσει να έχει τον ίδιο πρωταγωνιστικό ρόλο και ακόμα μεγαλύτερο και είμαι βέβαιος θα συνεχίσει να φέρνει την ηθική στην πολιτική ζωή του τόπου".

Στη γιορτή παρουσιάστηκε ένα βίντεο με αρχειακό υλικό από τα 21 χρόνια και δηλώσεις από όσους έδωσαν το παρόν στην πρώτη ιστορική συνάντηση του 1996 και βρίσκονται ακόμα στο Κίνημα.

Η εκδήλωση έγινε στην ταβέρνα "Στου Κυριάκου", στον Στρόβολο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top