ΠΑΡΑ-THEMA

Αν η ΕΔΕΚ έγινε «ουρά» του ΕΛΑΜ, τότε το ΑΚΕΛ τι είδους «ουρά» είναι της Πινδάρου;

Αν η ΕΔΕΚ έγινε «ουρά» του ΕΛΑΜ, τότε το ΑΚΕΛ τι είδους «ουρά» είναι της Πινδάρου;

Νευρίασε προσφάτως σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γιώργος Γεωργίου, βουλευτής του ΑΚΕΛ με την κα. Παναγιώτου της ΕΔΕΚ χαρακτηρίζοντας το κόμμα της «ουρά» του ΕΛΑΜ.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Αφορμή για να ξεσπάσει ο «καβγάς», στάθηκε  αναφορά της εκπροσώπου Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρίας Παναγιώτου, για σφυροδρέπανα (στις κερκίδες της Ομόνοιας), τα οποία φέρεται να έβαλε στην ίδια κατηγορία με τις σβάστικες (των ΑΠΟΕΛιστών), προκαλώντας την οργή του κ. Γεωργίου.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε αν με αυτές τις προσεγγίσεις η ΕΔΕΚ, είναι αριστερό κόμμα. Στη συνέχεια προχώρησε ένα βήμα παρακάτω χαρακτηρίζοντας την ΕΔΕΚ ουρά του ΕΛΑΜ, λόγω της υπερψήφισης του Ενωτικού Δημοψηφίσματος.

Αν συμφωνήσουμε με την λογική του κ. Γεωργίου, ότι δηλαδή επειδή η ΕΔΕΚ υπερψήφισε τροπολογία του ΕΛΑΜ, αυτό την καθιστά ουρά του, τότε το ΑΚΕΛ τι είδους ουρά είναι του ΔΗΣΥ;

Διότι, ας μην λησμονούμε ότι οι πραγματικοί αριστεροί του ΑΚΕΛ (όχι σαν αυτούς της ΕΔΕΚ), έχουν υπερψηφίσει αρκετές προτάσεις νόμου χέρι – χέρι με τον ΔΗΣΥ.

Να θυμίσουμε (1) την αύξηση του εκλογικού μέτρου, λίγους μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές; (2) Τη μείωση της χρηματοδότησης των μικρότερων κομμάτων;  

(3) Μέχρι και τον νόμο των εκποιήσεων (τον Σεπτέμβριο του 2014), ψήφισε το αριστερό ΑΚΕΛ, μαζί με τον νεοφιλελεύθερο ΔΗΣΥ, (4) για να μην συγκρίνουμε τις θέσεις των δυο στο Κυπριακό… Η πλήρης συνταύτιση.

Άρα, με την ίδια λογική, αυτή του κ. Γεωργίου δηλαδή, το ΑΚΕΛ έχει καταστεί όχι ουρά, αλλά… αλογοουρά του ΔΗΣΥ και μάλιστα ουκ ολίγες φορές.

Τώρα αν για το ΑΚΕΛ η ΕΔΕΚ έχει γίνει ένα ακροδεξιό κόμμα λόγω της αποκήρυξης της Διζωνικής, τότε συμπεραίνουμε ότι η ίδια άποψη ισχύει και για τους πρώην συντρόφους τους στο ΚΚΕ... 

Δείτε το βίντεο από τον καβγά:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top