«Πόρτα» Τραμπ στο δείπνο δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου

«Πόρτα» Τραμπ στο δείπνο δημοσιογράφων του Λευκού Οίκου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε ότι δεν θα πάει στο ετήσιο δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών Λευκού Οίκου (WHCA) στα τέλη του Απριλίου, σε μια ρήξη με την παράδοση της συνάντησης του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους με δημοσιογράφους και διασημότητες, όπου είθισται να επικρατεί χιουμοριστικό κλίμα.

«Δεν θα παρευρεθώ στο δείπνο της Ένωσης των Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου φέτος», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ευχόμενος «όλοι να περάσουν ένα ωραίο βράδυ».

Ο Τραμπ έχει τεταμένες σχέσεις με μεγάλο μέρος του Τύπου, αποκαλεί τους δημοσιογράφους που θεωρεί ότι του εναντιώνονται «εχθρό του λαού», ενώ επικρίνει συχνά ΜΜΕ και προσωπικά δημοσιογράφους όταν η κάλυψη δεν του αρέσει.

Το ετήσιο δείπνο θα παρατεθεί την 29η Απριλίου στην Ουάσινγκτον.

Ορισμένα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg ή το περιοδικό New Yorker, που συνήθως υποστηρίζουν την εκδήλωση και φιλοξενούν ακριβά after-parties, ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν τίποτα τέτοιο φέτος.

Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος απέκλεισε πολλά μεγάλα ΜΜΕ, τόσο αμερικανικά όσο και διεθνή, από μια ενημέρωση εκτός κάμερας που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας.

Στους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού δικτύου CNN, της εφημερίδας The New York Times, του ιστότοπου Politico, της εφημερίδας The Los Angeles Times και του ιστότοπου BuzzFeed δεν επιτράπηκε να παρακολουθήσουν την ενημέρωση που έγινε στο γραφείο του Σπάισερ, μια απόφαση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες.

Μία μέρα νωρίτερα, οι NYT είχαν αναρτήσει το εξής βίντεο, ως "απάντηση' στον Τραμπ για τις κινήσεις του στο διάστημα του ενός μηνός που έχει αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντα του "πλανητάρχη".

Από news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Το «κλειδί» που θα... ξεκλειδώσει την τουρκική αδιαλλαξία και η διεθνής κοινότητα - Αναμένει εξελίξεις ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε κάποιες εξελίξεις , οι οποίες θα βοηθήσουν προς την πορεία όχι μόνο των ΜΟΕ αλλά πολύ περισσότερο της επανέναρξης των συνομιλιών στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, δημιούργησαν και πάλι ερωτηματικά, τα οποία εκ των πραγμάτων θυμίζουν προηγούμενες δηλώσεις του Νίκου Χριστοδουλίδη, για εμπλοκή της ΕΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.