ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφάσισε το δικαστήριο για την αγωγή Μαυρίδη κατά Τσελεπή, Χαραλαμπίδου και ΡΙΚ – Πάνω από 10.000 ευρώ τα έξοδα - VIDEO

Αποφάσισε το δικαστήριο για την αγωγή Μαυρίδη κατά Τσελεπή, Χαραλαμπίδου και ΡΙΚ – Πάνω από 10.000 ευρώ τα έξοδα - VIDEO

Του έμειναν τα έξοδα της δίκης και η εντύπωση ότι τον δυσφήμισαν ανεπανόρθωτα....

Του Φάνη Μακρίδη

Ο λόγος για τον Ευρωβουλευτή του ΔΗΚΟ Κώστα Μαυρίδη, η αγωγή του οποίου σε βάρος του στελέχους του ΑΚΕΛ Τουμάζου Τσελεπή, της Ειρήνης Χαραλαμπίδου και του ΡΙΚ, απορρίφθηκε. 
 
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανακοίνωσε την Τρίτη (07/03) την απόφασή του, κρίνοντας πως ο κ. Μαυρίδης δεν είχε λόγους να θεωρεί ότι τον δυσφήμισε ο κ. Τσελεπής πριν από 8 χρόνια, αλλά ούτε και η νυν βουλευτής του ΑΚΕΛ και τότε δημοσιογράφος Ειρήνη Χαραλαμπίδου, του είχε αποστερήσει το δικαίωμα να εκφράσει τις θέσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α, ρε Μαυρίδη… Ένα τρίωρο στο δικαστήριο για 1-2 ατάκες στην εκπομπή της Χαραλαμπίδου το 2009 - VIDEO
 
Θυμίζουμε ότι στην εκπομπή του 2009  με θέμα το Κυπριακό, ο Τσελεπής σε κάποια στιγμή της συζήτησης είχε υπονοήσει πως ο Μαυρίδης έγραψε ανώνυμο άρθρο και ο τελευταίος θώρησε ότι το στέλεχος του ΑΚΕΛ τον συκοφάντησε ανεπανόρθωτα. Εξ ου και κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του κ. Τσελεπή στις 12 Απριλίου του 2010.

Από τα νομικά πυρά του κ. Μαυρίδη δεν είχε ξεφύγει και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και το ΡΙΚ, καθώς ο Ευρωβουλευτής θεώρησε ότι το ραδιοφωνικό ίδρυμα έπρεπε να του δώσει βήμα έκφρασης. Γι΄αυτό και στράφηκε νομικά εναντίον της δημοσιογράφου και του ΡΙΚ.

Το θέμα, όμως, είναι ότι ούτε η ίδια η δικαστής μπορούσε να αντιληφθεί ότι στην 70λεπτη εκπομπή έγινε δυσφήμιση σε βάρος του κ. Μαυρίδη. Όπως είχαμε σημειώσει και σε σχόλιό μας στις 11 Νοεμβρίου του 2015 για το περιεχόμενο της συζήτησης, «...όχι μόνο αδυνατείς να καταλάβεις τι έλεγε εκείνη την ώρα ο Τσελεπής, αλλά ούτε μπορείς να αντιληφθείς τι ήταν αυτό που ενόχλησε σε τόσο μεγάλο βαθμό τον Μαυρίδη».

Κάτι το οποίο σημειώνεται και στην απόφαση της Δικαστού,  που απέρριψε την αγωγή, καθώς έκρινε ότι «το αδίκημα της ‘επιζήμιας ψευδολογίας’ δεν έχει δικογραφηθεί δεόντως και δεν χρήζει αξιολόγησης η μαρτυρία ως προς αυτή τη βάση αγωγής».

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου δεν θα έπρεπε να κατηγορείται, καθώς βάσει νομολογίας το ΡΙΚ θα έπρεπε να ήταν υπόλογο. Στην απόφαση προστίθεται ότι εφόσον ο Ευρωβουλευτής θεώρησε ότι έπρεπε να του δοθεί ο λόγος από το ΡΙΚ, «ο νομοθετικά θεσμοθετημένος τρόπος θεραπείας για το παράπονο του Ενάγοντος ήταν να προσφύγει στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης».

Έτσι, λοιπόν, ο Κώστας Μαυρίδης θα κληθεί να επωμιστεί τα έξοδα της δίκης, που σύμφωνα με υπολογισμούς ξεπερνούν αρκετά τις 10.000 ευρώ! Ας μην ξεχνάμε ότι στην όλη διαδικασία ενεπλάκησαν τέσσερα δικηγορικά γραφεία:

•    Γιώργος Παγιάσης (Μαυρίδης)
•    Αρτέμης Αρτεμίου (Τσελεπής)
•    Πόλυς Πολυβίου (ΡΙΚ)
•    Μαρία Χαραλαμπίδου (Ε. Χαραλαμπίδου)

Εδώ να σημειωθεί ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ταλαιπωρήθηκαν μάλλον αρκετά, καθώς έγιναν γύρω στις 15 εμφανίσεις...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top