ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ - Ο «Μπένης» έλεγε: «Όπου έβρω τη γεναίκα του εννά την σκοτώσω που το ξύλο»

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ - Ο «Μπένης» έλεγε: «Όπου έβρω τη γεναίκα του εννά την σκοτώσω που το ξύλο»

Η κατάθεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην δικάσιμο της Πέμπτης (09/03) για το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου του 2016.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης μίλησε για συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι βάσει των λεγομένων του υπήρχαν λόγοι να πιστεύει πως ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον Φάνο Καλοψιδιώτη.

 Στην κατάθεσή του ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Μάριος Χριστοδούλου σε συνεργασία με δύο άλλα άτομα από τη Λευκωσία σχεδίαζε τη δολοφονία του και πρόσθεσε πως τα ίδια πρόσωπα από τη Λευκωσία μαζί με τους κατηγορούμενους είχαν συνωμοτήσει για να «βγάλουν από τη μέση τον Φάνο Καλοψιδιώτη» με τον οποίο ήταν κουμπάροι, αφού ο Καλοψιδιώτης του είχε βαφτίσει το παιδί.

Στην κυρίως εξέταση του μάρτυρα η κ. Παπαγαπίου ζήτησε διευκρινήσεις για ορισμένα σημεία της κατάθεσης του και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης ανέφερε ότι αρχικά με τον Μάριο Χριστοδούλου ήταν φίλοι αλλά στη συνέχεια η σχέση τους "χάλασε" όταν κοινός γνωστός του ανέφερε πως ο Χριστοδούλου είπε ότι «όπου έβρισκε την 8 μηνών έγκυο σύζυγο μου θα την σκότωνε στο ξύλο». Πρόσθεσε ακόμα ότι αργότερα είχε υποψίες ότι ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να τον σκοτώσει.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της κ. Παπαγαπίου, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του με την εκτόξευση ρουκέτας εναντίον του σπιτιού του στη Λευκωσία το Φεβρουάριο του 2015 κατά την οποία σκοτώθηκε ένας φρουρός του, σημειώνοντας πως «υποψιάζομαι ότι ο Μάριος Χριστοδούλου ήθελε να με βλάψει».

Είπε ακόμα ότι σταμάτησε να πηγαίνει σε συγκεκριμένο καφέ στη Λευκωσία ύστερα από σήμα της Ιντερπόλ για άφιξη στην Κύπρο τον Απρίλη του 2016 δύο Σέρβων εκτελεστών για να τον σκοτώσουν, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το άτομο που τους παρέλαβε στο αεροδρόμιο ήταν ο Μάριος Χριστοδούλου.

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης υπέδειξε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους Μάριο Χριστοδούλου και Παναγιώτη Πένταυκα και σημείωσε ότι «εγώ και ο Φάνος (Καλοψιδιώτης) θεωρούσαμε τον Παναγιώτη Πένταυκα ως ηθικό αυτουργό για τον 5πλο φόνο στην Αγία Νάπα το 2012 και τη δολοφονία του πατέρα του Φάνου, Γιάννη Καλοψιδιώτη το 2014.

Μεταξύ άλλων, ο μάρτυρας ανέφερε ότι «ο Παναγιώτης Πένταυκας και ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχαν εχθρικές σχέσεις και ο Φάνος μου είπε πολλές φορές ότι ο Πένταυκας ήθελε να τον σκοτώσει. Μου είπε επίσης ότι ο Πένταυκας πλήρωσε για τον 5πλο φόνο στην Αγία Νάπα και ότι υπάλληλοι του είχαν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με το δράστη του πενταπλού φόνου τον Δημήτρη Μαμαλικόπουλο».

Όσον αφορά τον Loy Dejan, ο μάρτυρας είπε πως ο «Φάνος μου έλεγε πως ήταν έμπιστος και πολύ δυνατός».

Ο Μιχάλης Πικής υπέβαλε στον μάρτυρα ότι ο πελάτης του, Μάριος Χριστοδούλου, δεν είχε καμία σχέση με άλλα άτομα, ούτε διοργάνωσε οτιδήποτε εναντίον του με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη να απαντά πως ο «Μάριος ήταν στενός μου φίλος και γνωρίζω από πρώτο χέρι οτιδήποτε έκανε».

 Όσον αφορά τις πληροφορίες από την Ιντερπόλ ο μάρτυρας είπε πως είχε ειδοποιηθεί από την Αστυνομία ότι κινδύνευε και πως ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχε βίντεο από την άφιξη των δύο Σέρβων εκτελεστών, που σύμφωνα με τη μαρτυρία του θα τον δολοφονούσαν, τους οποίους παρέλαβε με το αυτοκίνητο του ο Μάριος Χριστοδούλου.

Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Μάριος Χριστοδούλου έδωσε σε συγκεκριμένο δεσμοφύλακα χρήματα για να αγοράσει τα αεροπορικά εισιτήρια των δύο Σέρβων εκτελεστών για να έρθουν στην Κύπρο.

 Σε άλλη ερώτηση του κ. Πική, ο μάρτυρας απάντησε πως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την εναντίον του επίθεση με τη ρουκέτα το 2015, έδωσε «ονομαστικά τον Μάριο Χριστοδούλου ότι ήταν πίσω» από τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ο Μιχάλης Πικής ανέφερε στον μάρτυρα ο οποίος και παραδέχθηκε πως ο Μάριος Χριστοδούλου συνελήφθη από την Αστυνομία αναφορικά με την επίθεση με τη ρουκέτα αλλά αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί.

Ο κ. Πικής είπε ακόμα ότι όσα ανέφερε ο μάρτυρας στην κατάθεση του στην Αστυνομία για την εναντίον του απόπειρα «είναι ισχυρισμοί και δικές του υποψίες για τον Μάριο Χριστοδούλου» και πως «τα όσα του καταλογίζει είναι ανυπόστατα, ψευδή και δεν έχουν ίχνος αληθείας» με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη να απαντά «θέση σας».

Ο κ. Πικής είπε ακόμα στον μάρτυρα ότι είναι αναληθής η αναφορά του πως κάποιος του ανέφερε πως «ο Μάριος Χριστοδούλου όπου έβρισκε την 8 μηνών έγκυο σύζυγο του θα την σκότωνε στο ξύλο», με τον Αλέξη Μαυρομιχάλη να καλεί τον δικηγόρο να φέρει το συγκεκριμένο άτομο στο Δικαστήριο για να μαρτυρήσει.

Σε παρατήρηση του δικηγόρου ότι ο μάρτυρας δεν είχε καμία «κόντρα» με τον πελάτη του Μάριο Χριστοδούλου και ούτε ήθελε τη φυσική του εξόντωση, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης απάντησε πως «αν δεν υπήρχε κόντρα μεταξύ μας θα μπορούσε να μου δώσει εξηγήσεις μετά το κτύπημα εναντίον μου με τη ρουκέτα. Για μένα ήταν αρκετό να ξέρω ότι έπρεπε να προσέχω από τον Μάριο Χριστοδούλου και ότι κινδυνεύω».

Σε άλλη παρατήρηση του κ. Πική ότι ο πελάτης του δεν έχει καμία σχέση με τα όσα του καταλογίζει στην κατάθεση του, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης απάντησε «αυτά θα φανούν στο Δικαστήριο».

Ακολούθησε η αντεξέταση του μάρτυρα από τον Νίκο Δημητρίου, συνήγορο υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα, και απαντώντας σε ερωτήσεις είπε πως η Αστυνομία τον κάλεσε να δώσει κατάθεση για τον 4πλο φόνο στην Αγία Νάπα γιατί ο ίδιος ήταν στόχος.

Σε άλλες ερωτήσεις του κ. Δημητρίου, ο μάρτυρας υπέδειξε στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Σοφία Γρηγορίου και τον Παναγιώτη Πένταυκα τους οποίους όπως είπε δεν γνώριζε, σημείωσε πως «ο 5πλος φόνος στην Αγία Νάπα δεν έτυχε της κατάλληλης διερεύνησης από την Αστυνομία» και ανέφερε ότι «ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχε παράπονο με την ανακριτική ομάδα της Αμμοχώστου τόσο για τον 5πλο φόνο όσο και για τη δολοφονία του πατέρα του».

 Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο Φάνος είχε επιστολές στις οποίες κατονόμαζε τον Παναγιώτη Πένταυκα και άλλους για τον 5πλο φόνο στην Αγία Νάπα και το θάνατο του πατέρα του και είχε μάλιστα ζητήσει θανατική ανάκριση για τον πατέρα του.Θεωρούσα ότι ο Παναγιώτης Πένταυκας ήταν ο ηθικός αυτουργός του 5πλου φόνου» είπε.

Αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του Loy Dejan, ο μάρτυρας είπε πως «ο Φάνος Καλοψιδιώτης είχε πρόβλημα με την ασφάλεια του γιατί η Αστυνομία στην Αμμόχωστο συλλάμβανε συνέχεια τους φρουρούς του και τους απέλαυνε» και πως «δεν διερευνήθηκε από την Αστυνομία ότι ο Loy Dejan ήταν έμπιστος του Φάνου Καλοψιδιώτη».

Ακολούθησε η κατάθεση του Χρήστου Χαραλάμπους, ο οποίος εργάζεται σε καφετέρια στη Λευκωσία στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν συγχωριανός και παιδικός φίλος με τον ισοβίτη Χαράλαμπο Ανδρέου ο οποίος του είχε ζητήσει να φιλοξενήσει στο διαμέρισμα του ένα άγνωστο πρόσωπο.

Ωστόσο, συνέχισε επειδή δεν ήθελε να φιλοξενεί άγνωστα άτομα είχε αναφέρει στον Ανδρέου πως φιλοξενούσε μία κοπέλα. Πρόσθεσε ακόμα ότι τρεις μέρες μετά όταν ζήτησε να μάθει ποιο ήταν το άγνωστο άτομο ο Χαράλαμπος Ανδρέου του είπε πως ήταν ο Αλεξ Μπουρέλι τον οποίο καταζητούσε η Αστυνομία.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή (10/03) με την κατάθεση δύο άλλων μαρτύρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΒΟΜΒΑ: Ο Μαυρομιχάλης υποψιάζεται Φένεκ και Ροδοθέου για ξεκλήρισμα οικογένειας Καλοψιδιώτη

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top