ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δίκη φονικού Αγ. Νάπας - Η «κόντρα» Μαυρομιχάλη και του δικηγόρου του «Μπένη» - «Θέση σας...»

Δίκη φονικού Αγ. Νάπας - Η «κόντρα» Μαυρομιχάλη και του δικηγόρου του «Μπένη» - «Θέση σας...»

Η δικάσιμος της Πέμπτης (09/03) στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου για το άγριο φονικό της Αγίας Νάπας (23/06/2016) σημαδεύτηκε από την προσπάθεια συνήγορου υπεράσπισης να αποτρέψει την κατάθεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη, φίλου του δολοφονηθέντος Φάνου Καλοψιδιώτη.

Ο λόγος για τον Μιχάλη Πική, δικηγόρο του Μάριου Χριστοδούλου άλλως «Μπένη». Μάλιστα, κατά την αντεξέταση του Μαυρομιχάλη, ο κ. Πικής ήταν έντονος.

Όταν ο Μαυρομιχάλης ισχυρίστηκε ότι πίσω από την σε βάρος του απόπειρα (σ.σ. ρίψη ρουκέτας στην οικία του) βρισκόταν ο Μάριος Χριστοδούλου, ο Πικής αντέδρασε λέγοντας: «Είναι ισχυρισμοί και δικές του υποψίες για τον Μάριο Χριστοδούλου. Τα όσα του καταλογίζει είναι ανυπόστατα, ψευδή και δεν έχουν ίχνος αληθείας».

 Ο Μαυρομιχάλης απάντησε με δυο λέξεις στον Πική: «Θέση σας».

 Παραθέτουμε πιο κάτω αναλυτικές αναφορές του ΚΥΠΕ για την δικάσιμο:

 Ο Μιχάλης Πικής, συνήγορος υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου, έφερε ένσταση στην κατάθεση του μάρτυρα, αναφέροντας πως αυτή περιείχε άσχημους χαρακτηρισμούς για τον πελάτη του.

Αγορεύοντας για να δικαιολογήσει την ένστασή του, ο κ. Πικής υποστήριξε ότι ορισμένα μέρη της κατάθεσης του Αλέξη Μαυρομιχάλη είναι δικές του υποψίες και εικασίες, ότι κάνει λόγο για εξ ακοής μαρτυρία, αναφέρεται σε γεγονότα στα οποία δεν ήταν κοινωνός και δεν πρόκειται για μαρτυρία γεγονότων.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η μαρτυρία του Μαυρομιχάλη είναι «γενική και αόριστη, δεν μπορεί να αποδειχθεί ενώπιον του Δικαστηρίου, είναι άκρως επιζήμια» για τον πελάτη του και «ενδεχομένως να επηρεάσει πολύ αρνητικά τη δίκη του. Η μαρτυρία αυτή είναι ενοχοποιητική για τον κατηγορούμενο».

Ο Νίκος Δημητρίου, συνήγορος υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα, υιοθέτησε τα λεγόμενα του Μιχάλη Πική ενώ οι δικηγόροι των άλλων δύο κατηγορουμένων δεν έφεραν ένσταση στην κατάθεση του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ελλη Παπαγαπίου ανέφερε ότι «η αποδοχή της μαρτυρίας δεν θα μπορούσε να επηρεάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την υπόθεση του κατηγορούμενου Μάριου Χριστοδούλου» και σημείωσε πως «η Αστυνομία ορθά έπραξε να πάρει κατάθεση από τον Αλέξη Μαυρομιχάλη διερευνώντας, ως όφειλε, πληροφορίες για απόπειρα φόνου κατά του μάρτυρα».

 Τελικά το Κακουργιοδικείο δεν έκανε αποδεκτή και απέρριψε την ένσταση του Μιχάλη Πική λέγοντας πως «διαπιστώσαμε πως πράγματι στην κατάθεση του μάρτυρα περιέχονται υποψίες, ότι κάποιες από τις αναφορές του αποτελούν όντως εξ ακοής μαρτυρία και κρίνουμε ότι δεν τίθεται θέμα δυσμενούς επηρεασμού της δίκης του κατηγορούμενου (Μάριου Χριστοδούλου)».

Θυμίζουμε πως θύματα της δολοφονικής επίθεσης που έγινε στις 23 Ιουνίου του 2016 ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου άλλως «Μπένης» 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

 Οι τέσσερις κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς της ΜΑΑΔ, οι οποίοι βρίσκονταν δίπλα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

 Η αίθουσα του Δικαστηρίου ήταν γεμάτη με αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες της Δύναμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ - Ο «Μπένης» έλεγε: «Όπου έβρω τη γεναίκα του εννά την σκοτώσω που το ξύλο»

ΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΒΟΜΒΑ: Ο Μαυρομιχάλης υποψιάζεται Φένεκ και Ροδοθέου για ξεκλήρισμα οικογένειας Καλοψιδιώτη

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top