ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απόφαση ακύρωσης διαδικασίας εκποίησης δια πλειστηριασμού εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού

Απόφαση ακύρωσης διαδικασίας εκποίησης δια πλειστηριασμού εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού

Απόφαση ακύρωσης διαδικασίας εκποίησης δια πλειστηριασμού εξέδωσε την Τρίτη 21.3 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού ύστερα από αίτηση/έφεση που καταχωρήθηκε από την εταιρεία Zavos Royal Hills Ltd.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε την έκδοση διατάγματος παραμερισμού ειδοποίησης που είχε επιδοθεί από την Alpha Bank Cyprus Ltd προς την εταιρεία το Νοέμβριο του 2016 και αφορά την πώληση ενυπόθηκων ακινήτων σε πλειστηριασμό.

Στην απόφαση αναφέρεται πως "η προώθηση της διαδικασίας πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου από το ενυπόθηκο δανειστή είναι αυτόνομη και δεν εδράζεται στην ύπαρξη δικαστικής απόφασης για εκποίηση" και πως αντίθετα η θέση του δικαστηρίου είναι ότι "η ύπαρξη δικαστικής απόφασης για την εκποίηση υποθήκης συνιστά κώλυμα στην επιδίωξη από τον ενυπόθηκο δανειστή – εξ αποφάσεως πιστωτή της πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου σύμφωνα με τη διαδικασία του Μέρους VIA".

Σημειώνεται πως η διαδικασία αυτή της "πώλησης ενυπόθηκου ακινήτου από τον ενυπόθηκο δανειστή είναι αυτόνομη και δεν εδράζεται στην ύπαρξη δικαστικής απόφασης για εκποίηση".

`Οπως σημειώνεται στις 15 Νοεμβρίου και 23 Σεπτεμβρίου 2013 είχε εκδοθεί, ερήμην της εταιρείας, απόφαση υπέρ της Τράπεζας για, μεταξύ άλλων, χρηματικό ποσό, τόκους και έξοδα, ως επίσης και διάταγμα που διέτασε την πώληση των ενυπόθηκων ακινήτων της εταιρείας. Στις 6 Δεκεμβρίου 2016 η εταιρεία καταχώρησε αίτηση για παραμερισμό της εναντίον της απόφασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top