ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΕΚ ARENA: Ο ΚΟΑ «γράφει» κανονικότατα τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα - Αρνείται να απαντήσει

ΑΕΚ ARENA: Ο ΚΟΑ «γράφει» κανονικότατα τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα - Αρνείται να απαντήσει

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...Ο Πρόεδρος Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης καταγγέλλει τη στάση του ΚΟΑ και συγκεκριμένα της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων του Οργανισμού. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, παρά τις καταγγελίες του, η τελευταία δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσβαση και την ασφάλεια ατόμων με κινητικά προβλήματα στο γήπεδο της ΑΕΚ Λάρνακας, ΑΕΚ ARENA.

Της Χρύσως Καλούδη

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λαμπριανίδης έχει αποστείλει επιστολή στον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού με ημερομηνία 08/11/2016, επισημαίνοντας ότι οι διεθνείς κανόνες για άτομα με κινητικά προβλήματα και οι οποίοι μεριμνούν για την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των εν λόγω ατόμων, δεν τηρήθηκαν στην περίπτωση του ΑΕΚ ARENA. 

Από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων του ΚΟΑ, όμως, δεν έδειξαν κανένα ίχνος ευαισθητοποίησης. Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται πέντε μήνες από τη σχετική επιστολή και ο κ. Λαμπριανίδης δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση. Κάτι που επισημαίνει ο ίδιος με ανάρτησή του σε κοινωνικό μέσο.

Γράφει συγκεκριμένα ο κύριος Λαμπριανίδης: «Το νεότερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη χώρα μας είναι το ΑΕΚ Αρένα στη Λάρνακα. Δυστυχώς ένα γήπεδο φτωχό σε προσβασιμότητα όπου τα άτομα σε τροχοκάθισμα τυγχάνουν μεταχείρισης ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Λυπηρό που η αρχή αδειοδότησης σταδίων έδωσε άδεια σε αυτό το γήπεδο με τον όρο 'να μην εξυπηρετούνται άτομα με αναπηρίες' ενώ δεν απαντούν στις επιστολές για να λυθεί αυτό το πρόβλημα και παραβίαση της νομοθεσίας. Ίσως η χειρότερη μορφή διάκρισης που μπορούσαν να κάνουν. Ευρώπη 2017».

Ο κ,. Λαμπριανίδης, στο πιο πάνω post του επισυνάπτει την επιστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία προκάλεσε μεγάλο σάλο και διάφορους σχολιασμούς ενάντια στους αρμόδιους που χειρίζονται αυτά τα θέματα.

Σύμφωνα με το άρθρο 19, ο κύριος Λαμπριανίδης, υποστηρίζει πως καμία οικοδομή δεν ανεγείρεται χωρίς να πληροί την πρόσβαση για του ΑΜΕΑ.   

Επιπροσθέτως, τα ερωτήματα που θέτει μέσα από την επιστολή του είναι αν οι ανελκυστήρες που έχουν τοποθετηθεί ικανοποιούν τα θέματα ασφάλειας και αν έχουν υπόψη για εκκένωση του γηπέδου χωρίς ανελκυστήρα.

Τελειώνει την επιστολή του με ένα θέμα που απασχολούσε πάντοτε τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα διερωτάται κατά πόσον προσφέρουν την καλύτερη δυνατόν πρόσβαση για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία με βάση τα όσα γράφει στην προκειμένη περίπτωση αντιμετωπίζονται ως πολίτες β΄ κατηγορίας.

Δείτε την επιστολή του κ. Λαμπριανίδη:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top