ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Επιστολή αξιωματικού της Αστυνομίας στον Ιωνά Νικολάου – Επιζητεί δικαίωση

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Επιστολή αξιωματικού της Αστυνομίας στον Ιωνά Νικολάου – Επιζητεί δικαίωση

Οι αντιδράσεις για επαναξιολογήσεις προαγωγών στην Αστυνομία, παίρνουν πλέον και επίσημη μορφή.

Το ThemaOnline αποκαλύπτει επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και στον Αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, αξιωματικός της Αστυνομίας που θεωρεί πως αδίκως του αποστερήθηκε η προαγωγή και ήδη έχει προσφύγει νομικά για δικαίωση.

Στη σχετική επιστολή μέσω δικηγόρου, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτουμε, καταγράφεται το ιστορικό του εν λόγω αξιωματικού, ο οποίος είχε προαχθεί το 2012, όμως δυο χρόνια αργότερα η προαγωγή του ακυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνονται το άρθρο 19 του Περί Αστυνομίας Νόμου του 2004 δίδει το δικαίωμα στον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να αποκαταστήσει υπό προϋποθέσεις μέλος της Αστυνομίας, του οποίου η προαγωγή ακυρώθηκε μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. «Οι πρόνοιες του προαναφερθέντος άρθρου 19 και οι προϋποθέσεις που προβλέπονται ώστε αυτό να τύχει εφαρμογής στην παρούσα περίπτωση του πελάτη μας, πληρούνται απόλυτα» συμπληρώνεται στην επιστολή του δικηγόρου του εν λόγω στέλεχους της Αστυνομίας.

Κι ακολούθως, αιτιολογείται η πιο πάνω αναφορά: «Σε όλες τις αξιολογήσεις που έχει λάβει μέχρι έως και σήμερα έχει βαθμολογηθεί με άριστα, ενώ ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση εντός του Αστυνομικού Σώματος».

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στην ανισορροπία που προκαλείται εντός του σώματος με αφορμή τις επαναξιολογήσεις άλλων στελεχών της Αστυνομίας: «Η σημερινή κατάσταση του πελάτη μου ουδόλως ταιριάζει στην προσφορά εντός του αστυνομικού σώματος και του ζήλου που έχει παρουσιάσει καθ΄ όλη τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του, καθώς παραμένοντας ο ίδιος στάσιμος στο αξίωμά του, παρατηρεί μέλη της Αστυνομίας που ήταν ιεραρχικά κατώτερα και δρούσαν υπό τις διαταγές του κατά την ισχύ της εν λόγω προαγωγής -μετέπειτα ακυρωθείσης, να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ίδια βαθμίδα με τον ίδιο ή και να ανελίσσονται ιεραρχικά. Το γεγονός αυτό, πρόδηλα φανερώνει πλήγμα στην ομαλή λειτουργία της αστυνομικής ιεραρχίας και της Αστυνομίας γενικότερα».

Να θυμίσουμε ότι περί τα τέλη Μαρτίου έγιναν νέες επαναξιολογήσεις προαγωγών στην Αστυνομία μετά από εισήγηση του κ. Χρυσοστόμου και έγκριση του Ιωνά Νικολάου. Συγκεκριμένα, επανεξετάστηκαν οι οκτώ από τις 13 προαγωγές υπαστυνόμων (σε ανώτερους υπαστυνόμους) που είχαν ακυρωθεί. Στις 28 Μαρτίου, λοιπόν, ανακοινώθηκαν οκτώ προαγωγές ανώτερων υπαστυνόμων με αναδρομική ισχύ από τις 5/12/2011.

Η επιστολή καταλήγει σημειώνοντας ανάμεσα σ΄ άλλα: «Η εφαρμογή του άρθρου 19 θεωρούμε ότι είναι στην προκειμένη περίπτωση επιβεβλημένη καθώς πληρούνται τόσο οι τυπικές όσο και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις της εφαρμογής του».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top