ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύγισε το Παγκύπριo ο Κωνσταντίνος Ηλία – Χάρισε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας δίνοντας τα όργανα του - Η παράκληση της οικογένειας

Λύγισε το Παγκύπριo ο Κωνσταντίνος Ηλία – Χάρισε ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας δίνοντας τα όργανα του - Η παράκληση της οικογένειας

Ρίγος συγκίνησης προκάλεσε η είδηση που δημοσιεύσαμε το Μεγάλο Σάββατο 15/04 και αφορά την δωρεά οργάνων Κυπριού συμπολίτη μας.

Πρόκειται για τον 21χρονο Κωνσταντίνο Ηλία από τη Λεμεσό ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας μετά από ατύχημα.

Ο άτυχος Κωσταντίνος έφυγε από την ζωή το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 12/04  και τα χαράματα του Μεγάλου Σαββάτου 14/05 έγινε δότης οργάνων χαρίζοντας ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.

Είχε τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι αφού έπεσε από ύψος 4 μέτρων.    

Τα όργανα του δότη έχουν ήδη δρομολογηθεί για μεταμοσχεύσεις, οι οποίες θα διενεργηθούν άμεσα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Θα μεταμοσχευθούν η καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά και οι πνεύμονες του θανούντος.

Συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη θα μεταμοσχευθεί το ήπαρ, στην Αθήνα η καρδιά, ενώ ασθενής στην Αυστρία θα δεχθεί τον πνεύμονα. Τα νεφρά θα μεταμοσχευθούν σε λήπτες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η είδηση του θανάτου σκόρπισε θλίψη και στον Αθλητικό Όμίλο Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου καθώς ο 21χρονος Κωνσταντίνος Ηλία ήταν πρωταθλητής και προπονητής του Τένις.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

Η κηδεία του πολυαγαπημένου και αξέχαστου αθλητή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Απριλίου 2017 και ώρα 13:00 από την εκκλησία Κοσμά Αιτωλού στη Σφαλαγγιώτισσα όπου και θα ακολουθήσει η ταφή. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια μεταξύ των ωρών 12.00-13.00 πριν την Εξόδιο Ακολουθία.

Παράκληση της οικογένειας όπως όλοι φέρουν λευκή μπλούζα.

Εις ένδειξη πένθους και συμπαράστασης προς την οικογένεια, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, αποφάσισε όπως:

• Μετά τη ταφή, φιλοξενήσει όλους τους γνωστούς και φίλους στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου,

• Τα έξοδα της κηδείας αναληφθούν από τον Όμιλο,

• Οι σημαίες του Ομίλου κυματίζουν μεσίστιες για 40 μέρες.

Ως επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, θα γίνονται δεκτές εισφορές για τη δημιουργία ειδικού ταμείου για ανάπτυξη και προώθηση νεαρών ταλέντων του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Αμμοχώστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Χάρισε ζωή δωρίζοντας καρδιά, συκώτι,νεφρά και πνεύμονες ασθενής που απεβίωσε - Αερομεταφορά από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας – VIDEO

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top