ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προς όλες τις επιχειρήσεις – Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί

ΠΡΟΣΟΧΗ: Προς όλες τις επιχειρήσεις – Η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί

Κάθε μεταφορέας χρηματικών ποσών αποτελεί πιθανό στόχο ληστών. Οι πιθανότητες θυματοποίησής του αυξάνονται σημαντικά όταν τα μέτρα πρόληψης είναι ελλιπή, αφού οι ληστές αναζητούν και εντοπίζουν τους εύκολους στόχους.

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο της αποστολής της για πρόληψη του εγκλήματος και ειδικότερα για την πρόληψη ληστειών κατά τη μεταφορά χρηματικών ποσών, εισηγείται την εφαρμογή των μέτρων που περιγράφονται πιο κάτω:

Αποφεύγετε να μεταφέρετε χρήματα κατά τις νυκτερινές ώρες. Εγκαταστήστε χρηματοκιβώτιο σε ασφαλισμένο χώρο εντός του υποστατικού σας και φυλάσσετε εκεί τα χρήματα. Το υποστατικό σας να καλύπτεται από Σύστημα Συναγερμού Διάρρηξης και Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης.

Μη χρησιμοποιείτε μοτοσικλέτα ή μοτοποδήλατο. Η μεταφορά να γίνεται ΠΑΝΤΟΤΕ με αυτοκίνητο και καθ΄ όλη τη διαδρομή οι πόρτες να είναι κλειδωμένες και τα παράθυρα κλειστά.

Αν είναι δυνατόν να συνοδεύεστε από δεύτερο πρόσωπο και να είστε διαρκώς σε εγρήγορση. Συστήνεται, ακόμη, η χρήση ειδικών, για το σκοπό αυτό, χαρτοφυλάκων, τους οποίους να τοποθετείτε μέσα στο αυτοκίνητο σε μη εμφανή σημεία.

Να δίδετε ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά στις ενέργειες σας κατά τη φόρτωση/εκφόρτωση των χρημάτων, που, αν είναι δυνατόν, να γίνονται σε χώρο που καλύπτεται από Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης. Επίσης, προτού γίνει η φόρτωση των χρημάτων, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε ύποπτο πρόσωπο ή όχημα στην περιοχή. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και προτού σταματήσετε το όχημα σας και αποβιβαστείτε από αυτό.

Να κρατάτε ασφαλή απόσταση από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα για αποφυγή προσπάθειας ληστείας μέσω εγκλωβισμού του οχήματός σας από άλλα οχήματα.

Να είστε παρατηρητικοί και να ενημερώνετε χωρίς καθυστέρηση την Αστυνομία για ύποπτα πρόσωπα και οχήματα στα τηλέφωνα 112 ή 199.

Προτού προσεγγίσετε το μέρος όπου θα μεταφέρετε τα χρήματα, ειδοποιήστε κάποιο πρόσωπο να επιθεωρήσει τον χώρο και να επιβεβαιώσει ότι η εκφόρτωση μπορεί να γίνει με ασφάλεια.
Επιπλέον

Αλλάζετε συνεχώς δρομολόγιο και ωράριο μεταφοράς. Κάνετε περισσότερες από μία μεταφορές με πιο μικρά χρηματικά ποσά.
Μην αποκαλύπτετε σε κανέναν ότι μεταφέρετε χρήματα, ούτε τα ποσά ή το μέρος όπου θα τα μεταφέρετε.

Μελετήστε το ενδεχόμενο να μεταφέρετε χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες εξειδικευμένων εταιριών παροχής ασφάλειας, οι οποίες διαθέτουν ειδικά οχήματα μεταφοράς χρημάτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top