ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαστάσεις παίρνει η συναυλία διάσημου pop star στην Αμμόχωστο – Για οργή Ε/κ κάνει λόγο το γαλλικό πρακτορείο

Διαστάσεις παίρνει η συναυλία διάσημου pop star στην Αμμόχωστο – Για οργή Ε/κ κάνει λόγο το γαλλικό πρακτορείο

Διεθνείς διαστάσεις παίρνουν οι αντιδράσεις για τη συναυλία του διάσημου Ιρλανδού τραγουδιστή της pop, Μπομπ Γκέντολφ, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο την Παρασκευή (21/04).

Ο Γκέντολφ και το συγκρότημά του The Boomtown Rats θα παρουσιαστούν σε μουσική εκδήλωση σε «Πανεπιστήμιο» στην κατεχόμενη επαρχία της Κύπρου, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από Ελληνοκύπριους που εκφράζουν τα συναισθήματά τους σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Μάλιστα, το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) σε σχετικό δημοσίευμά του που αναπαράγει η Yahoo News κάνει λόγο για οργή που προκάλεσε η απόφαση του βετεράνου Ιρλανδού αστέρα της pop και ότι οι Ελληνοκύπριοι τον πιέζουν να ακυρώσει την εμφάνισή του.

Στο ίδιο ρεπορτάζ καταγράφονται και αντιδράσεις συμπατριωτών μας στο twitter.

«Ένα κονσέρτο στον κατεχόμενο Βορρά της Κύπρου απλώς θα δείξει τον διχασμό μεταξύ των όσων λες και των όσων κάνεις» σημειώνει ένας χρήστης του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης ενώ ένας άλλος υποστηρίζει ότι ο Γκέντολφ αποδεικνύεται πως είναι οπαδός της εθνοκάθαρσης και εκμεταλλεύεται την κατεχόμενη Κύπρο για να προβάλει τον εαυτό του. 

Στο γαλλικό πρακτορείο προβάλλεται και η θέση της οργάνωσης ομογενών της Αγγλίας Lobby for Cyprus. Στον λογαριασμό της στο twitter έχει αναρτηθεί πρωτοσέλιδο των Sunday Times μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο. 

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στα ατοπήματα άλλων διεθνούς φήμης καλλιτεχνών: «Ο Γκέντολφ δεν είναι ο πρώτος τραγουδιστής που κάνει λάθος σε ό,τι αφορά την εύθραυστη πολιτική του νησιού. Το 2012 ο Χούλιο Ιγκλέσιας έκανε αγωγή στις αρχές των Τουρκοκυπρίων, υποστηρίζοντας ότι εξαπατήθηκε για να υπογράψει συμβόλαιο να τραγουδήσει στον Βορρά. Το 2010  συναυλία της Τζένιφερ Λόπεζ που ήταν προγραμματισμένη στην Βόρεια Κύπρο, ακυρώθηκε μετά από συνεχείς παραστάσεις Ελληνοκυπριακών οργανώσεων. Η Rihanna επίσης ακύρωσε συναυλία μετά από πανομοιότυπες παραστάσεις».

Φάνης Μακρίδης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top