ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τριμερής συνάντηση των Αρχών Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στη Ελευσίνα

Τριμερής συνάντηση των Αρχών Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ στη Ελευσίνα

H πρώτη τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για τα θέματα πολιτικής προστασίας, πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος) στην Ελευσίνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, στην συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Λουκάς Χατζημιχαήλ, Αναπληρωτής Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας της Κύπρου, ο Bezaler Traiber, επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Ισραήλ (ΝΕΜΑ) και ο κ. Γιάννης Καπάκης, Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ενώ συμμετείχαν και αντιπροσωπείες των τριών χωρών.

Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί συνέχεια των διμερών συμφωνιών που υπέγραψαν πρόσφατα οι τρεις χώρες μεταξύ τους για θέματα πολιτικής προστασίας και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας, όπως αυτή ορίσθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά την διάρκεια των χθεσινών συνομιλιών όλες οι πλευρές συνέκλιναν ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και περαιτέρω εμβάθυνσης αυτής της συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν μεταξύ άλλων για τη δημιουργία μιας κοινής συντονιστικής επιτροπής (steering committee), η οποία θα συνεδριάζει ετησίως, για την κοινή συμμετοχή σε ασκήσεις, καθώς και για την κοινή εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων και προσωπικού, ενώ τέλος επεσήμαναν την ανάγκη προώθησης συνεργασίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα, για την ενίσχυση της έρευνας στο τομέα των εκτάκτων αναγκών.

Μετά το πέρας της συνάντησης έγινε παρουσίαση των δράσεων της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και επίδειξη από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας



Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Κατηγορηματικός ο ΠτΔ - «Δεν έχω απορρίψει καμία πρόταση της προσωπικής απεσταλμένης»

Στο Κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στο θέμα του πορίσματος της έρευνας για τον Ακάμα αναφέρθηκε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top