ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τον έβαλε στην φυλακή άδικα για τρία χρόνια - Κομπογιαννίτης ο μάρτυρας

Τον έβαλε στην φυλακή άδικα για τρία χρόνια - Κομπογιαννίτης ο μάρτυρας

Το Κακουργιοδικείο χειρίστηκε μάρτυρα κατηγορίας χωρίς καμία ειδική γνώση στα παρκόμετρα βασίζοντας την μαρτυρία του ως άριστη,

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Πολίτη», τρία σχεδόν χρόνια μετά την καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο, αθωώθηκε από το Εφετείο, ο υπάλληλος του  Δήμου Πάφου Ανδρέας Νικολάου.

Το  Εφετείο διαπίστωσε ότι τελικά ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας, Κώστας Λιασίδης δεν είχε καμία σχέση με την πραγματογνωμοσύνη και όμως η μαρτυρία του έγινε δεκτή ως μαρτυρία εμπειρογνώμονα.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ανδρέας Νικολάου είχε βρεθεί ένοχος σε 183 κατηγορίες για κλοπή 207.000 ευρώ από παρκόμετρα του Δήμου Πάφου την περίοδο 200-2012.

Στο διακστήριο, ο κ. Κώστας Λιασίδης κατάθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, ο οποίος εργαζόταν ως λογιστικός λειτουργός με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον Δήμο Πάφου.

Συγκεκριμένα ο κ . Λιασίδης έκανε εκτιμήσεις για τα ποσά που είχαν κλαπεί  και υπολόγιζε απώλειες με την «συνείδησή» του.

Μάλιστα, είχε πει ότι ο ίδιος σε έναν μήνα αν και λογιστής, μέσω επικοινωνίας του με την Αγγλία, προσπάθησε να μάθει πως δουλεύουν οι μηχανές.

Το Εφετείο στην απόφασή του σημειώνει πως  ο  κ. Λιασίδης δεν είχε ούτε ακαδημαϊκές γνώσεις ούτε εμπειρία στα θέματα παρκόμετρων και το Κακουργιοδικείο δεν φάνηκε να προβληματίζεται, κρίνοντας την μαρτυρία του ως άριστη.

Ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε και αθωώθηκε σε όλες τις κατηγορίες.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top