ΥΓΕΙΑ

ΠΑΣΥΝΟ: Μόνο με επαρκή στελέχωση των νοσηλευτηρίων θα επιτύχει η μεταρρύθμιση στην υγεία

ΠΑΣΥΝΟ: Μόνο με επαρκή στελέχωση των νοσηλευτηρίων θα επιτύχει η μεταρρύθμιση στην υγεία

Η συντεχνία των νοσηλευτών ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως θεωρεί ότι η επαρκής στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων είναι η συνταγή για την επιτυχημένη μεταρρύθμιση στην υγεία.

Με αφορμή την τοποθέτηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας αναφορικά με τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η Συντεχνία καλεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών να αντιμετωπίσουν το σοβαρότατο θέμα της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των νοσηλευτών παραμένει σχεδόν ο ίδιος, ενώ την ίδια στιγμή δημιουργούνται νέες υπηρεσίες, επεκτείνονται oι υφιστάμενες υπηρεσίες/θάλαμοι και εμείς καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε σε δραματικά αυξανόμενα ποσοστά προσέλευσης ασθενών και επικίνδυνα ψηλές αναλογίες μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών».

«Εκτός από την αυξημένη προσέλευση ασθενών στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η δημιουργία της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων δημιουργεί νέες ανάγκες για νοσηλευτικό προσωπικό. Πέραν αυτών καλούμαστε να καλύπτουμε συνεχή και αυξανόμενα περιστατικά αιμοκαθάρσεων, καθώς επίσης και να εφαρμόζουμε τα πιλοτικά προγράμματα και επέκταση των εμβολιασμών σε ιδιωτικά σχολεία», επισημαίνει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Προσθέτει ότι είναι απ’ όλους παραδεκτό ότι οι νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας. Η κατάσταση με την υποστελέχωση, αναφέρεται, που έχει μετατραπεί σε ένα καθημερινό και συνεχές άγχος, κατά την καλοκαιρινή περίοδο γίνεται οξύτερο.

«Όπως κάθε εργαζόμενος δικαιούμαστε καλοκαιρινή ανάπαυση, αλλά υποχρεωνόμαστε πολλές φορές να παραμείνουμε στο καθήκον, γιατί δεν καλύπτεται το πρόγραμμα των νοσηλευτηρίων», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Τέλος, η Συντεχνία υποστηρίζει ότι η επαρκής στελέχωση των νοσηλευτηρίων θα στηρίξει την πολυπόθητη μεταρρύθμιση στην υγεία, και επικαλούμενη σχετική έρευνα που έχει παρουσιάσει στους αρμόδιους φορείς θεωρεί πως τα νοσηλευτήρια θα πρέπει να θωρακιστούν για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στον ανταγωνισμό και στις νέες προκλήσεις στην υγεία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top