ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος Υπαρχηγός και επίσημα ο Κύπρος Μιχαηλίδης – Δηλώσεις από Προεδρικό - VIDEO

Νέος Υπαρχηγός και επίσημα ο Κύπρος Μιχαηλίδης – Δηλώσεις από Προεδρικό - VIDEO

Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο του νόμου, έτσι ώστε να αποκατασταθούν κάποια θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ανέφερε ο νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της τελετής διαβεβαίωσης, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Μιχαηλίδης, απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα σε μια δύσκολη περίοδο για το Σώμα, μετά και το πόρισμα των τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, επανέλαβε ότι το Σώμα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση αυτή τη στιγμή, «αλλά με τις αλλαγές που έχουν επέλθει, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, έτσι ώστε τα προβλήματα που έχουν αναφύει να επιλυθούν. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, στο πλαίσιο του νόμου, έτσι ώστε να αποκατασταθούν κάποια θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν. Όπως είπα και στην ομιλία μου, υπάρχουν σε εξέλιξη πολλά προγράμματα για τροποποίηση νομοθεσίας και διάφορα άλλα, τα όποια θα τρέξουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, που δεν είναι άλλοι από το να μπορεί να νοιώθει ο πολίτης ασφάλεια και να μπορέσουμε να δώσουμε στον πολίτη το αίσθημα της ασφάλειας και της ευνομίας στον τόπο μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανδρέας Κυριάκου: «Η προσπάθεια διασύνδεσης του ονόματός μου με τη διαφθορά θα πέσει στο κενό»

 

Σε ερώτηση εάν στα θέματα που αναμένεται να τον απασχολήσουν είναι και το θέμα των προαγωγών στο Αστυνομικό Σώμα, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας προεδρεύει κάποιων επιτροπών και συμβουλίων κρίσεως, προσθέτοντας ότι το ζήτημα των προαγωγών είναι ήδη στις προτεραιότητες, «γιατί όντως είναι κάτι που θα φέρει αποκατάσταση της ομαλότητας στη λειτουργία της Αστυνομίας και θα επικρατήσει μια ομαλότητα μεταξύ των συναδέλφων, διότι αναμένεται, και αναμένουν και οι συνάδελφοι ότι θα επέλθει μια αλλαγή και μια προσπάθεια για να επιλυθούν προβλήματα που εδώ και καιρό δεν έχουν επιλυθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έπαυσε τον υπαρχηγό της Αστυνομίας

Σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ατόμων που αναμένουν να προαχθούν, ο νέος Υπαρχηγός της Αστυνομίας είπε ότι, αν και ο αριθμός είναι όντως μεγάλος, θα επαναξιολογηθούν σε πρώτο στάδιο κάποιες προαγωγές που έχουν χαθεί μετά από προσφυγές στα δικαστήρια.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαφθορά, ο κ. Μιχαηλίδης επανέλαβε ότι το φαινόμενο της διαφθοράς στην Αστυνομία είναι κάτι που προβληματίζει την ηγεσία και τους αρμόδιους. «Για αυτό εξάλλου γίνονται και τα νομοσχέδια, για να υπάρξει ένας τρόπος καταπολέμησης της διαφθοράς. Εκείνο που θέλω να δηλώσω και πάλι, είναι ότι εμείς θα είμαστε αμείλικτοι, θα προσπαθήσουμε να λύσουμε προβλήματα και εκεί που υπάρχουν αποστήματα θα πρέπει να κοπούν. Αυτή είναι η δική μας θέση».

Δείτε το βίντεο: 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top