ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε τη στήριξη της Βρετανίας από τον Ύπατο Αρμοστή

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ζήτησε τη στήριξη της Βρετανίας από τον Ύπατο Αρμοστή

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου εξήγησε σήμερα λεπτομερώς τη θέση του Προέδρου Αναστασιάδη στον Ύπατο Αρμοστή της Βρετανίας Matthew Kidd και ζήτησε τη στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του μετά από προγραμματισμένη, όπως είπε, συνάντηση, με τον κ. Kidd στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, μετά την εξουσιοδότηση των ηγετών και τις διαβουλεύσεις με την τ/κ πλευρά και την Τουρκία, να φέρει καλά νέα ώστε «να μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε μια Γενεύη ΙΙ ουσιαστική, που η διαδικασία θα δημιουργεί προοπτικές για να βρούμε μια συμφωνημένη λύση και όχι να είναι ακόμη μια διάσκεψη».
 
Είπε επίσης ότι απεύχεται να υπάρξει αδιέξοδο στο Κυπριακό, συμπλήρωσε όμως ότι σε μια τέτοια περίπτωση είναι «ουσιαστικό να μην υπάρχει κανένα ψεγάδι όσον αφορά τη στάση της ε/κ πλευράς».
 
Κατά τη συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή, ο κ. Νεοφύτου μετέφερε, εξάλλου, τα συλλυπητήριά του για την επίθεση στο Μάντσεστερ. Οι αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε στον ελεύθερο κόσμο τίθενται σε κίνδυνο, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται αποφασιστικότητα για να φανεί ότι «η τρομοκρατία δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τις αξίες».
 
Αναφερόμενος στο χθεσινό διάγγελμα, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε πως αν θα πάμε σε νέα σύνοδο «πρέπει να πάμε όλοι αποφασισμένοι ότι θα μείνουμε όσες μέρες χρειαστεί και όσες εβδομάδες χρειαστεί για να πετύχουμε μια ολοκληρωμένη συμφωνία για όλες τις πτυχές του Κυπριακού».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε εξάλλου ότι ο ίδιος δεν έχει διαφορετική άποψη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει μετάβαση στη Γενεύη χωρίς το πρώτο θέμα στην ατζέντα να είναι η ασφάλεια, όπως ζητά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Συμπλήρωσε ότι αναμένει μετά από τις διαβουλεύσεις, ο κ. Έιντε να φέρει καλά νέα «για να μπορέσουμε στη βάση της θέσης του Προέδρου Αναστασιάδη να πάμε σε μια Γενεύη ΙΙ».
 
Ερωτηθείς αν είναι διαχειρίσιμο ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι απεύχεται να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πρόσθεσε όμως ότι δεν θα δεχτούμε την οποιαδήποτε διαδικασία.
 
Συμπλήρωσε ότι «δεν εξαρτάται από εμάς η λύση του Κυπριακού, αλλά από το αν η Τουρκία έχει την πραγματική πολιτική βούληση να συμβάλει» στην επίλυσή του.
 
«Πρέπει να εργαστούμε όλοι με σύνεση, χωρίς να παρεκκλίνουμε των αρχών και της στρατηγικής μας», είπε και κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρέπει να βαραίνει τη δική μας πλευρά το οποιοδήποτε αδιέξοδο.

Απο ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top