ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά Συμμαχίας κατά συγκεκριμένης δημοσκόπησης – Ο διευθυντής της εταιρίας, διευθυντής και του γραφείου Παπαδόπουλου – Πώς απαντά

Πυρά Συμμαχίας κατά συγκεκριμένης δημοσκόπησης – Ο διευθυντής της εταιρίας, διευθυντής και του γραφείου Παπαδόπουλου – Πώς απαντά

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Συμμαχία Πολιτών με συγκεκριμένη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στον Κυριακάτικο Τύπο, τη Σημερινή, από συγκεκριμένη εταιρία της οποίας διευθυντής φέρεται να είναι ο διευθυντής του γραφείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, Γιώργος Σολωμού.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Μετά από την δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης όπου παρουσίαζε τον Γιώργο Λιλλήκα να λαμβάνει ποσοστό της τάξεως του 7%, η Συμμαχία Πολιτών εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Άρχισαν τα όργανα χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Δεν θα σχολιάσουμε αποτελέσματα που εξόφθαλμα έχουν στόχο να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένο υποψήφιο. Ερωτούμε: Η εταιρεία που έκανε τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχει πολιτική, εργασιακή ή άλλη σχέση με υποψήφιο; Γιατί δεν δημοσιοποίησε αυτή τη σχέση η εταιρεία για να γνωρίζουν οι πολίτες ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι διευθυντής του γραφείου συγκεκριμένου υποψηφίου τον οποίο εξυπηρετεί; Δεν υπάρχει καμία αρχή που να επιβάλλει τη διαφάνεια; Κάποιο επιτελείο αποφάσισε να επιβεβαιώσει την έκφραση των Αμερικανών: money talks...walks! Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την εν λόγω εταιρία η οποία μας παρέπεμψε στην εξής ανακοίνωση που είδε το φως της δημοσιότητας:

«Η Συμμαχία Πολιτών αμφισβητούσε τις δημοσκοπήσεις της Prime και στις βουλευτικές εκλογές του 2016. Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών δικαίωσαν την Prime και όχι τον κ. Λιλλήκα, που ισχυριζόταν ότι η Συμμαχία Πολιτών θα έρθει τρίτο κόμμα και θα επιτύχει είσοδο στην Βουλή με διψήφιο ποσοστό», υπογραμμίζει. Η Prime έχει αποδείξει στην πάροδο των χρόνων ότι διεξάγει ακριβείς και αξιόπιστες δημοσκοπήσεις και όπως πάντα θα συνεχίσει να λειτουργεί με απολύτως επιστημονικό τρόπο, τηρώντας στο ακέραιο κανόνες και κώδικες δεοντολογίας και, όπως πάντα, όλοι πάλι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

Με την Συμμαχία Πολιτών να απαντάει εκ νέου ότι:

«Η Prime εξακολουθεί να αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα μας. Έχει υποχρέωση σύμφωνα με τον διεθνή  κώδικα δεοντολογίας ICC/ESOMAR Code να ξεκαθαρίσει:

1.        Η  Prime έχει πολιτική, εργασιακή ή άλλη σχέση με υποψήφιο;

2.        Γιατί δεν δημοσιοποιεί  αυτή τη σχέση η Prime για να γνωρίζουν οι πολίτες ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι διευθυντής του γραφείου συγκεκριμένου υποψηφίου τον οποίο εξυπηρετεί;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιουχάισαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο στο Gaypride – Η απάντηση του στα κοινωνικά δίκτυα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top