ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα: Υπό κράτηση η «μεγάλη αδερφή» της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν

Κατεχόμενα: Υπό κράτηση η «μεγάλη αδερφή» της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν

Υπό 3ημερη κράτηση τέθηκε μια γυναίκα, η Εμέλ Αντσίζ, που θεωρείται η «μεγάλη αδερφή» του δικτύου οργάνωσης της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στα κατεχόμενα και σύζυγος ενός εκ των δύο που είχαν συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα με την κατηγορία του μέλους της ΦΕΤΟ, του Οσμάν Αντσίζ.

Σύμφωνα με τα χθεσινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, η Αντσίζ παραδόθηκε μόνη της στην «αστυνομία» που είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης μετά τις έρευνες στον υπολογιστή και το κινητό του συζύγου της, όπου εντοπίστηκαν συνομιλίες με γυναίκα την οποία αποκαλούσε «άμπλα» (στα τουρκικά μεγάλη αδερφή).
 
Η Εμέλ Αντσίζ δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες που τις αποδίδουν και προχθές το «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας την έθεσε υπό 3ημερη κράτηση. Το ζεύγος Αντσίζ φέρεται να χρησιμοποιούσε το πρόγραμμα επικοινωνίας by Lock που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της ΦΕΤΟ.
 
Στο μεταξύ το Σάββατο ο τ/κ Τύπος αναφερόμενος στις έρευνες της «αστυνομίας» για τους δύο – μέχρι τότε – συλληφθέντες έγραφε ότι στον δεύτερο άνδρα Σελτσιούκ Γκεντς είχε δώσει συστατική επιστολή ο «υπουργός θρησκευμάτων», Ταλίπ Αταλάι το 2013 για να κάνει το διδακτορικό του στα κατεχόμενα. Ο Αταλάι δήλωσε στην εφημερίδα Κίπρις ότι τότε η ΦΕΤΟ δεν ήταν τρομοκρατική οργάνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Ολγκίν: Eνημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της στην Κύπρο

Η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις επαφές της, δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα, Φαρχάν Χακ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top