ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομόνοια-Ανόρθωση: Οι μεγάλες προσωπικότητες που θα κρίνουν το ντέρμπι

Ομόνοια-Ανόρθωση: Οι μεγάλες προσωπικότητες που θα κρίνουν το ντέρμπι

Γράφει ο Αντρέας Μιχαήλ

Η 10η αγωνιστική είναι προ των πυλών. Άλλο ένα ντέρμπι δεσπόζει το Σαββατοκύριακού μας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Cyta. Ομόνοια και Ανόρθωση κονταροχτυπιούνται στο ΓΣΠ το ερχόμενο Σάββατο στις 18:00, με τις δυο ομάδες να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για τους δικούς τους λόγους.

Η Ομόνοια επιστρέφει στο ΓΣΠ μετά από την επιτυχημένη έξοδό της στο «Αμμόχωστος» απέναντι στην Νέα Σαλαμίνα και θέλει να δώσει συνέχεια όσο και στα δύο προηγούμενα τρίποντα όσο και στην παράδοση που έχει κόντρα στην «κυρία». Η Ανόρθωση έρχεται στην Λευκωσία θέλοντας να αφήσει πίσω της το παιχνίδι με την Πάφο και να επιστρέψει στις νίκες.

Η παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια δεν είναι και τόσο καλή αφού οι πράσινοι έφυγαν νικητές στα 17 από τα 27 παιχνίδια στην πρωτεύουσα. Στους τελευταίους εννέα αγώνες η Ομόνοια παραμένει αήττητη, καθώς πέτυχε οκτώ νίκες, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Τελευταία επικράτηση της ομάδας της Αμμοχώστου ήταν το 2012.

Όπως σε κάθε παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές παίζουν τους δικούς τους καταλυτικούς ρόλους έτσι και σε αυτό το ντέρμπι, αυτοί θα αφήσουν το δικό τους στίγμα για την έκβαση του αγώνα. Πιο κάτω σας παραθέτουμε τις δικές μας απόψεις για τα τους παίχτες «κλειδιά» που θα αποτελέσουν βαρόμετρο για τους προπονητές τους.

Ρενάτο Μαρκάσα: Το «μηχανάκι» που τα κάνει όλα
Ο Κυπροποιημένος ποδοσφαιριστής μπορεί να χαρακτηριστεί το βασικό θεμέλιο στην προσπάθεια του Πάμπου Χριστοδούλου για την επαναφορά της Ομόνοιας στις επιτυχίες. Ο αρχηγός των πρασίνων διακρίνεται για το απίστευτο πάθος και την πειθαρχία που έχει όσο σε προσωπικό όσο και σε τακτικό επίπεδο.

Προέρχεται από ένα εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα όπου κατάφερε να δημιουργήσει και να τελειώσει την φάση αυτός, όσο και να δώσει μια πολύ ωραία ασίστ για το τρίτο γκολ. Μπορεί να παίξει εξίσου καλά σε αρκετές θέσεις , είναι καλός στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στα επιθετικά.

Ο Μαρκάσα έχει την ηγετική δυνατότητα που μπορεί να ωθήσει την τους συμπαίκτες του και να τους εμψυχώνει. Η τεχνική κατάρτιση και ο τρόπος του παιχνιδιού του μπορεί να κάνει την διαφορά. Με την παρουσία του στον Σαββατιάτικο αγώνα θα κληθεί να παρουσιάσει στο γήπεδο αυτές τις αρετές που έχει και να σπρώξει την ομάδα του στην τρίτη συνεχόμενη νίκη. Το γεγονός ότι απέδωσε εξαιρετικά σαν ακραίος επιθετικός με τη Νέα Σαλαμίνα είναι άλλο ένα δείγμα του πόσο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής είναι.

Ματ Ντάρμπισαϊρ: Ένας επιθετικός «φονιάς»
Ο Άγγλος αναμφίβολα είναι στολίδι για τα Κυπριακά γήπεδα. Ένας επιθετικός με τεράστιο παρελθόν και αρκετά τέρματα στη συλλογή του. Πέρυσι ανάλαβε προσωπικά να πάρει την ομάδα στους ώμους του και τα κατάφερε σε αρκετά καλό βαθμό ,αφού με τα τέρματα που φόρτωσε τα αντίπαλα δίχτυα βοήθησε στην συγκομιδή βαθμών.

Το φετινό ξεκίνημα δεν ήταν ανάλογο του περσινού, με τον Ντάρμπισαϊαρ να δίνει τέρμα στην μίνι αφλογιστία που τον ήθελε να μην έχει επαφή με τα δίχτυα για τέσσερις αγώνες. Άξιον αναφοράς είναι ο έντονος πανηγυρισμός του μετά το εύστοχο πέναλτι κόντρα στην Νέα Σαλαμίνα. Το κανόνι των πρασίνων είναι γνωστό σε όλους μας πως αν του δοθεί μισή ευκαιρία θα την μετουσιώσει σε γκολ.

Ζοάο Βίκτορ: Ο αρχηγός είναι υπερπολύτιμος…
Ο αρχηγός της «κυρίας» διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Με τα δικά του γκολ έχει δώσει σημαντικά τρίποντα όπως με ΑΠΟΕΛ και Δόξα. Δίνει σημαντικές μάχες στον χώρο του κέντρου και είναι άψογος στο ψηλό παιχνίδι. Είναι καλός στα αμυντικά του καθήκοντα.

Στις δύσκολες στιγμές μπορεί να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας του και ειδικά σε μία τόση δύσκολη αναμέτρηση μέσα σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ. Είναι ειδικός στο να αναχαιτίζει τις επιθέσεις των αντιπάλων. Για τον Ρόνι Λέβι είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο χώρο της άμυνας και του κέντρου. Αρχηγός πλέον της Ανόρθωσης μπήκε στην τρίτη του σεζόν που περνά στα γήπεδά μας είναι ψημένος για τέτοια παιχνίδια.

Ρούμπεν Ράγιος: Αν είναι στη μέρα του άντε να τον σταματήσεις
Ο Ισπανός ήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης το καλοκαίρι του 2016 σαν τελειωμένος. Αποφασισμένος να βάλει μπρος στην καριέρα του μετά από τα ανεπιτυχή περάσματα σε Μακάμπι και Σοσό αντίστοιχα, φαίνεται να τα καταφέρνει μια χαρά.

Η ποιότητα που βάζει στο παιχνίδι του είναι οφθαλμοφανής, καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει και να γίνει αρκετά επικίνδυνος. Ο Ρόνι Λέβι στηρίζεται αρκετά σε αυτόν αφού είναι πολύ καλός στην οργάνωση του παιχνιδιού και για το παιχνίδι κατοχής που μπορεί ο ίδιος να οργανώσει.

Ο Ράγιος είναι παλαιάς σχολής ποδοσφαιριστής πράγμα που φαίνεται με την κοφτή ντρίπλα που έχει και τον απλό τρόπο του. Αρκετά καλός στις στημένες φάσεις όπου είναι και το δυνατό όπλο της «κυρίας» φέτος με τους πολλούς υψηλόσωμους που έχει. Αν δεν τον επηρεάσει ψυχολογικά το χαμένο πέναλτι με την ΠΠάφο θα μπορέσει να δώσει το κάτι παραπάνω.

Αυτά από εμάς. Ευχόμαστε να δούμε ένα ντέρμπι ανάλογο της ιστορίας των δύο ομάδων και ο καλύτερος να κερδίσει!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top