ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομαδάρα για τίτλο, ο Απόλλωνας του Α΄ ημιχρόνου!

Ομαδάρα για τίτλο, ο Απόλλωνας του Α΄ ημιχρόνου!

Ένας Απόλλωνας με… δύο πρόσωπα εμφανίστηκε στο αποψινό παιχνίδι με τη Δόξα. Στο πρώτο ημίχρονο έκανε επίδειξη δύναμης, ενώ στο δεύτερο χαλάρωσε λόγω του αγώνα της Πέμπτης με την Αταλάντα και δέχθηκε δύο γκολ, αλλά μόλις σοβαρεύτηκε, δεν έδωσε άλλα δικαιώματα στην αντίπαλο του.

Επιμέλεια: Γιάννος Ιωάννου

Η Λεμεσιανή ομάδα ήταν «καταιγιστική» από το 22΄ μέχρι και το φινάλε του Α΄ ημίχρονου, διάστημα στο οποίο πέτυχε τρία γκολ, είχε δοκάρι, αλλά και 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να πάει στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο σκορ από το 4-0!

Οι «γαλάζιοι» οι οποίοι παρατάχθηκαν με σύστημα 4-2-3-1, μπήκαν με άγριες διαθέσεις από το ξεκίνημα, με στόχο να επιβάλουν το ρυθμό τους και να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα απλοποιούσε όπως αποδείχθηκε το έργο τους.

Το πέτυχαν με τον Μαρτίνες στο 5΄ και έδειξαν από νωρίς τα… «δόντια» τους, απέναντι σε μία Δόξα η οποία πάντως παρά το αρχικό σοκ, ισορρόπησε μετά το 10ο λεπτό και έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση στο 21΄ με τον Ζατλ!

Μέχρι εκεί όμως… Ίσως αυτή η ευκαιρία να λειτούργησε ως «καμπανάκι» στις τάξεις του Απόλλωνα, οι οποίοι πάτησαν «γκάζι» και έκαναν «πάρτι» στα επόμενα λεπτά, με πολλούς αυτοματισμούς, φαντασία και ταχύτητα στο παιχνίδι τους, με τους παίκτες της Δόξας να μη μπορούν να ακολουθήσουν το ξέφρενο ρυθμό της Λεμεσιανής ομάδας και σε αρκετές στιγμές έδειχναν να τα… έχουν χαμένα.

Το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου έβαλε τέλος στις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν πριν το ματς για το αν ο Απόλλωνας θα ξεπερνούσε το «εμπόδιο» της Δόξας και το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε περίπου όπως το περιμέναμε.

Οι «κυανόλευκοι» έριξαν στροφές και έκαναν συντήρηση δυνάμεων ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Αταλάντα, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να προχωρά σε διπλή αλλαγή στο ξεκίνημα, ρίχνοντας μάλιστα τον Αγγελή στο παιχνίδι, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε, αφού επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά από δέκα μήνες λόγω τραυματισμού!

Ο Κύπριος τεχνικός άδραξε την ευκαιρία και έκανε κάποιες δοκιμές και «πειράματα», μετατρέποντας το 4-2-3-1 σε 3-5-2, με τον Αγγελή δίπλα στους Γιούστε και Ρομπέρζ που ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο από το ξεκίνημα, ενώ ο Γιάκολις κάλυπτε πλέον ολόκληρη τη δεξιά πλευρά, με τους Σκέμπρι και Μάγκλιτσα να είναι το δίδυμο στην επίθεση.

Ο Μαλτέζος παρεμπιπτόντως, ήταν ίσως ο κορυφαίος παίκτης του Απόλλωνα στο εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο, αφού πέτυχε ένα γκολ, κέρδισε το πρώτο πέναλτι, ενώ είχε και μία κραυγαλέα ευκαιρία στο 40΄.

Η χαλάρωση του Απόλλωνα πάντως, δημιούργησε νέα δεδομένα στο παιχνίδι, αφού η Δόξα των δέκα παικτών (λόγω της αποβολής του Γκρεμσλ στο 41΄) αναθάρρησε και πέτυχε δύο γκολ, προκαλώντας δυσφορία στη δυτική εξέδρα.

Η… φόρα των φιλοξενούμενων όμως κόπασε, αφού η Λεμεσιανή ομάδα σοβαρεύτηκε στη συνέχεια, με τον Σωφρόνη Αυγουστή να ρίχνει στο ματς και τον Χατζηβασίλη (επίσημο ντεμπούτο με τα «κυανόλευκα») και να επαναφέρει το 4-2-3-1!

Αυτό ήταν… Ο Απόλλωνας διαχειρίστηκε χωρίς προβλήματα το προβάδισμα του στο υπόλοιπο του αγώνα, πήρε ένα ακόμα τρίποντο στο πρωτάθλημα και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, για το κρίσιμο ματς με τους Ιταλούς στο ΓΣΠ (02/11, 20:00), για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Εκεί όπου αν ο Απόλλωνας κερδίσει, μπαινει δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης, σε όμιλο με Αταλάντα, Λιόν και Έβερτον!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top