ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Γνωστός παιδοχειρουργός θησαύρισε στις πλάτες του Κράτους – Έκανε παράνομα χειρουργεία – Επωφελήθηκε 500 χιλιάδες ευρώ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Γνωστός παιδοχειρουργός θησαύρισε στις πλάτες του Κράτους – Έκανε παράνομα χειρουργεία – Επωφελήθηκε 500 χιλιάδες ευρώ

Ποινική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, εναντίον ιδιώτη παιδοχειρουργού για πιθανή καταδολίευση του δημοσίου, μετά από γραπτή καταγγελία του πρώην προέδρου της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, δρα Σταύρου Σταύρου, στον Αρχηγό της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» σε δημοσίευμά του την Πέμπτη 13/7, ο κ. Σταύρου καταγγέλλει τον εν λόγω γιατρό, ότι θησαύρισε στις πλάτες του κράτους, αφού αντί να χειρουργεί σπάνια και δύσκολα περιστατικά, όπως προνοούσε η σύμβασή του, η οποία όπως διαπιστώθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή ήταν παράνομη, διότι δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της προκήρυξης προσφορών, χειρουργούσε περιστατικά ρουτίνας, τα οποία μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τους παιδοχειρουργούς του Μακάρειου Νοσοκομείου με επιτυχία. Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σταύρου και το δημοσίευμα του «Φ», το δημόσιο επωμίσθηκε πρόσθετο κόστος που υπερβαίνει τις 500 χιλιάδες ευρώ. Τα δύο χρόνια που ο εν λόγω παιδοχειρουργός συνεργαζόταν με το Υπ. Υγείας, και ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, επισκέφθηκε την Κύπρο 25 φορές και διενήργησε, σύμφωνα με τον Γ. Ελεγκτή, 153 επεμβάσεις και 61 εξετάσεις με συνολική αμοιβή 413,315 ευρώ. Στο πιο πάνω ποσό, δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων, τα έξοδα διαμονής και μετακινήσεων του, τα οποία καλύπτονταν από το Υπ. Υγείας. Επιπρόσθετα, καταγγέλλεται ότι ασθενείς που εγχειρήθηκαν ή εξετάστηκαν στο Μακάρειο από τον παιδοχειρουργό, παραπέμφθηκαν από το ιδιωτικό του ιατρείο που λειτουργούσε όταν βρισκόταν στην Κύπρο, χωρίς αυτές να τεθούν ενώπιον του Ιατροσυμβουλίου, όπου θα αξιολογούσε τη σοβαρότητα τους και θα αποφάσιζε το είδος επέμβασης/ θεραπείας και κατά πόσο αυτή θα διενεργείτο από γιατρούς του δημοσίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top