ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΡΙΚ: Ο κοσμάκης πληρώνει τα πανάκριβα τηλέφωνα των διευθυντάδων και υψηλούς λογαριασμούς

ΡΙΚ: Ο κοσμάκης  πληρώνει τα πανάκριβα τηλέφωνα των διευθυντάδων και υψηλούς λογαριασμούς

Στην δημοσιότητα έχουν δοθεί από την Πέμπτη 15/06 οι εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για τους Δημοκρατικούς Οργανισμούς για το έτος 2016,

Ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης στήνει στον τοίχο το ΡΙΚ για ακόμη μια φορά σε ότι αφορά την οικονομική δράση του Οργανισμού που είχε ανέπτυξε κατά την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την Παρασκευή 16/06, όπως καταγράφεται στην έκθεσή του για το 2016, το ΡΙΚ προωθεί παράνομες και προκλητικές αυξήσεις μισθών, αγόρασε πανάκριβα κινητά τηλέφωνα για διευθυντικά στελέχη του και τους πληρώνει τους λογαριασμούς ακόμη και για τα προσωπικά τους τηλεφωνήματα, ενώ τους καταβάλλει και οδοιπορικά για υπηρεσιακές διακινήσεις που πραγματοποιούν με οχήματα του Ιδρύματος.

Πέραν όμως από τις προκλητικές αυξήσεις, από το 2008 το ΡΙΚ αδυνατεί να εισπράξει τα λεφτά από τα εισιτήρια της Junior Eurovision, ενώ δεν προχώρησε -παρά τις προηγούμενες υποδείξεις του Ελεγκτή- στη διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας εναντίον διευθυντών του που πιθανόν ευθύνονται για τη συγκεκριμένη οικονομική περιπέτεια του Ιδρύματος.

Άλλο ένα σημαντικό εύρημα του Γενικού Ελεγκτή είναι η διοργάνωση κρουαζιέρας από μέρους του ΡΙΚ ενώ ζητεί αποδείξεις για να διαπιστωθεί ότι εισιτήρια που διατέθηκαν δωρεάν στο Ίδρυμα δεν χρησιμοποιήθηκαν από συγγενικά πρόσωπα υπαλλήλων του ΡΙΚ.

Συγκριμένα στην κρουαζιέρα συμμετείχαν 16 συνοδοί για τους οποίους ποτέ δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία ότι έχουν πληρώσει τα εισιτήρια τους.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως δυο συνεργάτες του ιδρύματος παραιτήθηκαν και εργοδοτήθηκαν από άλλα κανάλια όμως το ΡΙΚ πλήρωσε τις άδειες ανάπαυσής τους με έγκριση το Διοικητικού Συμβουλίου κάτι το οποίο είναι παράνομο.

Τέλος να σημειώσουμε πως υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν προσκομίσει αποδείξεις για τα απαιτούμενα από τα Σχέδια Υπηρεσίας τους, Ακαδημαϊκά προσόντα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top