ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΠΑΦΟΣ: Ζήτησε απαγορευτικά μέτρα εναντίον του πατέρα και άλλων συγγενών της – Έδερναν και έβριζαν τον άντρα της

ΠΑΦΟΣ: Ζήτησε απαγορευτικά μέτρα εναντίον του πατέρα και άλλων συγγενών της – Έδερναν και έβριζαν τον άντρα της

Ένα πρωτοφανές διάταγμα, για τα κυπριακά δεδομένα, εξέδωσε πρόσφατα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου. Και αυτό γιατί την αίτηση υπέβαλε μια γυναίκα μαζί με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους και τα διατάγματα που εξασφάλισαν στρέφονται εναντίον εξ αίματος συγγενικών τους προσώπων.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», τα διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο αγωγής η οποία εκκρεμεί. Με αυτήν αξιώνονται αποζημιώσεις για δυσφήμιση και παραβίαση του δικαιώματος της ελευθερίας και του σεβασμού της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής συνεπεία συστηματικής και συνεχιζόμενης παρενόχλησης. Η αγωγή στρέφεται εναντίον του πατέρας της γυναίκας, εναντίον του αδελφού της, της συζύγου του και των δύο παιδιών τους.    

Οι ενάγοντες έθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου μαρτυρία υποστηρίζοντας ότι μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2016 συνέβησαν διάφορα περιστατικά, άλλα με μεγαλύτερη και άλλα με ολιγότερη ένταση. Συγκεκριμένα, γίνεται ειδική αναφορά σε ένα περιστατικό σύμφωνα με το οποίο μέλη της οικογένειας των εναγόντων υπήρξαν θύματα της επιθετικής συμπεριφοράς η οποία οδήγησε σε τραυματισμούς και πρόκληση υλικών ζημιών στην οικία τους.   

Ειδικά για τον πατέρα της ενάγουσας γίνεται αναφορά σε ένα περιστατικό, κατά το οποίο «ενώ βρισκόταν στη βεράντα του σπιτιού τους, ο πατέρας και ο αδελφός της ενάγουσας μετέβησαν με όχημα εκεί και ο πατέρας αφού κατέβηκε προσπάθησε να κτυπήσει τον γαμπρό του με το μπαστούνι και παράλληλα τον εξύβρισε».

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», η γενική θέση που προβλήθηκε ήταν ότι «οι εναγόμενοι με τη συνεχή προκλητική συμπεριφορά τους, τους δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα και η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη». 

Από πλευράς του ο πατέρας, με τη δική του μαρτυρία, υποστήριξε ότι για την οικογένεια της κόρης του ότι «προσπαθούν να φτιάξουν υπόθεση εναντίον τους για να αποφύγουν τις οποιεσδήποτε ευθύνες απέναντί του ως ηλικιωμένος πατέρας και παππούς τους και να πλήξουν την οικογένεια του γιού του για δικούς τους λόγους». 

Το Δικαστήριο αφού άκουσε τις δύο πλευρές έκρινε ότι δικαιολογείται η έκδοση των διαταγμάτων και εξέδωσε ανάλογες διαταγές που θα ισχύουν μέχρι την πλήρη εκδίκαση της αγωγής.   

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top