ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές Χ. Ορφανίδη κατά Αναστασιάδη για τα έργα στη Λάρνακα – «Εξαγγέλλει έργα που εξήγγειλε και το 2015»

Βολές Χ. Ορφανίδη κατά Αναστασιάδη για τα έργα στη Λάρνακα – «Εξαγγέλλει έργα που εξήγγειλε και το 2015»

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης «επαναλαμβάνει εαυτόν», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης, αναφερόμενος στα έργα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Λάρνακας την Παρασκευή 21/7.

«Εμείς αυτό που ζητάμε από τον ΠτΔ δεν είναι ευχές και ελπίδες, ζητάμε την άμεση παρέμβαση του για την πραγματοποίηση των αποφάσεων που αναφέρθηκε, χωρίς να κρύβεται πίσω από την αναμονή αποφάσεων», λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Ορφανίδης. Αναφερόμενος, στην κατασκευή του δρόμου Δεκέλειας - Λάρνακας φάση Γ’, συνολικού κόστους €20 εκατομμυρίων, ο κύριος Ορφανίδης αναφέρει πως είναι αδύνατο η κατασκευή να ξεκινήσει εντός του 2019, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον κύριο Ορφανίδη, η διάρκεια της μελέτης για τις απαλλοτριώσεις και τον σχεδιασμό του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2018. Μελέτη, όπου με την ολοκλήρωσή της θα ξεκινήσει η πραγματική, όπως αναφέρει, μελέτη για τις απαλλοτριώσεις και τον σχεδιασμό κατασκευής του δρόμου, κάτι που παρατείνει την ημερομηνία εκκίνησης του εν λόγω έργου. Κατόπιν, παραθέτει και απόσπασμα από απαντητική επιστολή του υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων σε ερώτησή του για το εν λόγω έργο, όπου ο υπουργός είπε πως «η διάρκεια της μελέτης θα είναι γύρω στα 2 χρόνια. Σημειώνεται ότι οι απαλλοτριώσεις που είχαν γίνει παλαιότερα, ανακλήθηκαν και η διαδικασία θα επαναληφθεί». Αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά φράγματα Κομμίτσης και Αρχάγγελος συνολικού κόστους €14 εκατομμυρίων, που εξαγγέλθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου στη Λάρνακα, ο κύριος Ορφανίδης αναφέρει πως αυτά είχαν εξαγγελθεί και το 2015. Πέραν τούτου ο Πρόεδρος εξήγγειλε πως το ποσό των €383 χιλιάδων, χρειάζονται για να αμβλύνουν τα προβλήματα, των αντιπλημμυρικών έργων που αφορούν την περιοχή Καμάρες. «Με αυτό το ποσό, τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν είναι κόκκος άμμου όσον αφορά την προστασία των κατοίκων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Ορφανίδης. Όσον αφορά το Νοσοκομείο Λάρνακας, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, αναφέρει πως έχει δοθεί νέα ημερομηνία για πολλοστή φορά. Όπως αναφέρει ο κύριος Ορφανίδης, το έργο έπρεπε να παραδοθεί το 2016, ενώ αργότερα δόθηκε νέα ημερομηνία παράδοσης ο Απρίλιος του 2017. Ημερομηνία η οποία έχει παρέλθει και ονομάστηκε «τελική» ημερομηνία παράδοσης ο Δεκέμβριος του 2017, ενώ κατά την διάρκεια της επίσκεψης ορίστηκε νέα ημερομηνία παράδοσης ο Απρίλιος 2018, με εναπομείναν κόστος €24 εκ. Τέλος ο κύριος Ορφανίδης αναφέρει πως ο Πρόεδρος «’επαναβεβαίωσε’ την οριστική απόφαση για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής στην Λάρνακα», αλλά και μελέτης για «για δημιουργία Ωκεανογραφικού Κέντρου, Σχολής Γαλάζιας Ανάπτυξης με κλάδους Marine Engineering, Marine Biology και Marine Management και Σχολής Ενάλιας Αρχαιολογίας. Πίσω στο 2015, ο ΠτΔ εξάγγελε την ίδια απόφαση για δημιουργία άλλων σχολών». Αξίζει να σημειωθεί πως ο κύριος Ορφανίδης απέστειλε ήδη επιστολές στον Δήμαρχο Λάρνακας αλλά και στον υπουργό Παιδείας για το εν λόγω θέμα, χαρακτηρίζοντας την άμεση συνάντηση των αρμόδιων φορέων για την υλοποίηση του έργου, ακόμη πιο αναγκαία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top