ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: «Ελλάδα και Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήθελαν λύση»

Τσαβούσογλου: «Ελλάδα και Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήθελαν λύση»

Την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά κατηγόρησε ότι δεν ήθελαν λύση του Κυπριακού στο Κραν Μοντάνα ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ΤΡΤ, ενώ ισχυρίστηκε ακόμη ότι με ψευδείς πληροφορίες  η ε/κ πλευρά προσπάθησε να φέρει την τουρκική σε δύσκολη θέση.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στήριξαν λύση στο Κυπριακό με τις παραμέτρους, το πλαίσιο των οποίων είναι γνωστό. "Ξεκαθαρίσαμε τί λύση θέλουμε. Έγιναν συνομιλίες υπό την αιγίδα των ΗΕ. Υπάρχουν 6 κεφάλαια. Σε 4 κεφάλαια υπήρξε προσέγγιση και στα δύο τελευταία κεφάλαια ειδικά θέλαμε να υπάρξει αποτέλεσμα. Είπαμε τί πρέπει να γίνει σε αυτό το θέμα και καθορίσαμε τις κόκκινες γραμμές μας. Εκεί όλοι είδαν ότι η Τουρκία και η λεγόμενη "ΤΔΒΚ" ήταν οι πλευρές που ήθελαν τη λύση». «Αλλά η ε/κ πλευρά και η εγγυήτρια Ελλάδα δεν ήθελαν λύση. Διότι για εκείνους εκεί υπάρχει ένα δικό τους κράτος. Παρόλο που είχαν συμφωνήσει σε κάποια θέματα, άρχισαν να κάνουν πίσω,» ισχυρίστηκε. «Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι και 50 χρόνια να μιλάμε με τις ίδιες παραμέτρους, αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει. Πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΕ, για να πάρουμε μία απόφαση και να χαράξουμε έναν δρόμο. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται μια ζωή. Η ε/κ πλευρά προσπάθησε να μας φέρει σε δύσκολη θέση στις συνομιλίες συχνά με ψευδείς πληροφορίες. Εμείς ως Τουρκία θα υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την ειρήνη εκεί (στην Κύπρο)» κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς απαντά ο Υπ. Μεταφορών για τη viral φωτογραφία με τις ηλικιωμένες - Τι συμβαίνει με τις στάσεις λεωφορείων

Βγαίνει μπροστά ο Ζαννέττου μέσω των δικηγόρων του: «Πρόθεση η άμεση εκδίκαση της υπόθεσης»

Καλά νέα για καταναλωτές: Επιτέλους τέλος στις αυξήσεις στις τιμές καυσίμων - Έρχονται μειώσεις - Πότε να τις αναμένουμε

«Φωτοβολταϊκά για Όλους»: Συμβουλές στους καταναλωτές που έχουν λάβει ή αναμένεται να λάβουν προέγκριση

Ανάγκες σε τρόφιμα για οικογένεια που έχασε τον ένα γονέα - Χρειάζονται βοήθεια μέχρι να σταθούν στα πόδια τους



Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Μονή Αββακούμ: Κατέθεταν για δύο ώρες Ησαΐας και Τιμόθεος - «Έγιναν ομαλά»

Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μοναχών Ησαΐα και Τιμόθεου, σχετικά με την υπόθεση της ΙΜ Οσίου Αββακούμ, ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Κύπρου. Οι καταθέσεις έγιναν ομαλά, είπε στο ΚΥΠΕ ο εκ των δικηγόρων των πέντε μοναχών, που απαρτίζουν την αδελφότητα, Αναστάσιος Βαβούσκος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top