ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών για Πόθεν Έσχες:  «Δεν δεχόμαστε κανένα πισωγύρισμα στον έλεγχο των πολιτικών»

Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών για Πόθεν Έσχες:  «Δεν δεχόμαστε κανένα πισωγύρισμα στον έλεγχο των πολιτικών»

Παρά τα όποια «παρατράγουδα» όπως κομψά το έθεσαν οι Οικολόγοι – Συνεργασία Πολιτών για τα όσα ακολούθησαν μετά την δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες, το κίνημα δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν δέχεται κανένα πισωγύρισμα στον έλεγχο των πολιτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτικών αρχηγών – Τα χρέη τους, οι καταθέσεις τους και τα ακίνητα τους Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του σημειώνει: «Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών θεωρούμε ότι παρά τα όποια παρατράγουδα, η δημοσιοποίηση των δηλώσεων των περιουσιακών στοιχείων των αξιωματούχων του κράτους, είναι μια εξέλιξη προς την ορθή κατεύθυνση. Με τη διαφάνεια -έστω και μερική- έχουν αναδειχθεί τα μειονεκτήματα μιας νομοθεσίας που ισχύει για πολλά χρόνια. Όσοι κατακρίνουν τους αρχηγούς ή τους βουλευτές για την ποιότητα και την ευκρίνεια των στοιχείων που καταθέτουν, πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι αυτή η ιστορία συνεχίζεται από το 2003, χωρίς να το ξέρει κανένας. Με τη διαφάνεια, φάνηκε το πρόβλημα και τώρα αναδεικνύεται η ανάγκη για διορθωτικές κινήσεις. Όχι όμως σε πισωγυρίσματα. Πρέπει να επεκταθεί η διαφάνεια στις/στους συζύγους και τα παιδιά των πολιτικών. Πρέπει επίσης να εξασφαλιστεί ότι υπάρχουν διαδικασίες για έλεγχο των στοιχείων από ανεξάρτητους ερευνητές. Ταυτόχρονα, είναι αναγκαίος ο διαχρονικός έλεγχος, το πραγματικό "πόθεν έσχες". Τέλος, πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο και περιουσιακά στοιχεία και δεσμεύσεις των υπουργών πχ εγγυήσεις δανείων, καταθέσεις σε fund κοκ. Δεν συμφωνούμε με όσους εισηγούνται να περιοριστεί η διαδικασία ελέγχου. Οι ειρωνείες, ο σαρκασμός και η άδικη κριτική του κοινού είναι το λιγότερο κακό στην Δημοκρατία». ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιουσιακά στοιχεία Αβέρωφ Νεοφύτου: Καταχρεωμένος και με 854 ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες – ΕΓΓΡΑΦΑ  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top