ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΜΑΔ: Ο καταγγέλλων αστυνομικός κάνει λόγο ακόμα και για σχεδιαζόμενο φόνο – «Εκόψαμεν τους, επηέναν να παίξουν τον …» - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΜΑΔ: Ο καταγγέλλων αστυνομικός κάνει λόγο ακόμα και για σχεδιαζόμενο φόνο – «Εκόψαμεν τους, επηέναν να παίξουν τον …» - ΕΓΓΡΑΦΑ

Πράματα και θάματα έχει καταθέσει στο πλαίσιο διοικητικής έρευνας, αλλά και με σημείωμά του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας και στον Διοικητή της ΜΜΑΔ, το μέλος της μονάδας που πρόσφατα μετατέθηκε από το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας.

Του Φάνη Μακρίδη

Το ThemaOnline που αποκάλυψε την όλη υπόθεση με τρία δημοσιεύματα στις 13, 29 και 30 Σεπτεμβρίου, επανέρχεται με νέα στοιχεία τα οποία θεωρούμε ότι καθιστούν αδήριτη την ανάγκη να διερευνηθούν πλήρως τα όσα καταγγέλθηκαν.

Το μέλος της αστυνομικής δύναμης, όπως είχαμε αποκαλύψει από τις 30 Σεπτεμβρίου απέστειλε επιστολή-φωτιά στον Γενικό Εισαγγελέα με την οποία κατήγγειλε διαφθορά στο σώμα, επισυνάπτοντας στοιχεία που κατέθεσε στο πλαίσιο διοικητικής έρευνας, αλλά και σημείωμα που είχε διαβιβάσει στον διοικητή της ΜΜΑΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΜΜΑΔίτης φέρεται να ενεπλάκη σε υπόθεση ναρκωτικών – Στο αεροδρόμιο με υπηρεσιακό όχημα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Άνω κάτω κλιμάκιο της ΜΜΑΔ – Τρεις μεταθέσεις στελεχών – Διερευνάται πληροφορία σε βάρος τέταρτου για ναρκωτικά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΦΩΤΙΑ: Αστυνομικός υποστηρίζει ότι μετατέθηκε επειδή κατήγγειλε διαφθορά στο σώμα – Στοιχεία στον Γ. Εισαγγελέα – Απειλήθηκε η ζωή του – ΕΓΓΡΑΦΑ

«Επήεναν να παίξουν τον…»

Μεταξύ άλλων, καταλογίζει σκοπιμότητες σε στέλεχος του κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, ενώ διατυπώνει θέσεις που αφήνουν σκιές για το εν λόγω άτομο. Το ThemaOnline που είναι σε θέση να γνωρίζει το περιεχόμενο των καταγγελιών του, παρουσιάζει μια από τις παραμέτρους κατάθεσης του καταγγέλλοντα αστυνομικού (στις 3 Αυγούστου): «Στις 5/6/2017 και ενώ ο … (σ.σ. αναφέρεται στο μέλος της αστυνομίας που καταγγέλλει) έγραψε συγκεκριμένη πληροφορία με Αύξων/Αριθμό …  τα μέλη του Κλιμακίου, σύμφωνα με τα όσα μου ανέφεραν μετέβηκαν σε περιοχή στις Γερακιές .Εκεί ανέκοψαν όχημα τύπου μπάκι που οδηγείτο από τον … … (σ.σ. αναφέρεται σε άτομο που έχει συγγένεια με δολοφονηθέντα) και τον γιο του …. Αφού τέλειωσαν την έρευνα και δεν υπήρχε κάτι παράνομο ο … (σ.σ. αναφέρεται πάλι στο μέλος της αστυνομίας που καταγγέλλει) ανέφερε σε κάποια μέλη του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας, ‘εκόψαμέν τους επηέναν να παίξουν τον … (σ.σ. άτομο που εξέτιε ποινή φυλάκισης κι έχει πλέον απολυθεί από τις Κεντρικές Φυλακές)’. Δεν ανέφερε εάν η πληροφορία που έγραψε για λαθροθηρία ήταν αληθής ή εάν εξυπηρετούσε αλλότριους σκοπούς η μετάβαση του Κ.Π.Λ. στη συγκεκριμένη περιοχή εκείνο το βράδυ».

Άλλες καταγγελίες

Μεταξύ άλλων, ο αστυνομικός που κατήγγειλε διαφθορά στο Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας και μετατέθηκε πρόσφατα, στις καταγγελίες του καταλογίζει στο συγκεκριμένο μέλος του Κλιμακίου, τα ακόλουθα:

• Χαρίστηκε σε άτομο που όπως το ίδιο παραδέχεται συνελήφθη τρεις φορές να ευθύνεται για αιχμαλωσία ζωντανού θηράματος.

• Δεν αξιοποίησε σωστά πληροφορία για όχημα που θα εισέρχετο στα κατεχόμενα από σημεία των περιοχών Αυλώνας-Περιστερώνας-Δένειας. Η πληροφορία ανέφερε ότι το όχημα θα εισέρχετο στα κατεχόμενα και θα επέστρεφε στις ελεύθερες περιοχές με θηράματα ή οπλισμό και ναρκωτικά. Το στέλεχος του Κλιμακίου ανέκοψε αναίτια τα δυο οχήματα που οδηγούσαν γνωστά πρόσωπα στις αρχές, πριν να εισέλθουν στα κατεχόμενα. Με απλά λόγια, κατέστρεψε την επιχείρηση. Επιπλέον καταλογίζεται στον καταγγελλόμενο ότι σκόπιμα δεν έκανε καταχώρηση στο Ημερολόγιο Ενεργειών.

Ο καταγγέλλων συμπληρώνει: «…η συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έπαιξε το δικό της ρόλο στην υπόθεση της μικρής MARIE ELENI στις 27/04/2017, λίγες μέρες μετά την επιχείρηση του κλιμακίου στην περιοχή».

• Το στέλεχος του Κλιμακίου φέρεται να διέταξε αστυνομικούς να εισέλθουν σε περιφραγμένο χώρο και να διαρρήξουν τα υποστατικά που βρίσκονταν μέσα. [caption id="attachment_197738" align="alignnone" width="550"] Απόσπασμα εγγράφου που ο καταγγέλλων αστυνομικός επισύναψε με την επιστολή του στον Γενικό Εισαγγελέα.[/caption]  

Ενημερωμένος και ο διοικητής της ΜΜΑΔ

Ο αστυνομικός που έκανε τις πιο πάνω καταγγελίες (έδωσε ογκώδες μαρτυρικό υλικό), υποστηρίζει ότι ενημέρωσε για όλα τα πιο πάνω τον διοικητή της ΜΜΑΔ. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρόυ, τρία στελέχη του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας έχουν ειδοποιηθεί πως μετατίθενται, χωρίς κάποιο εύλογη αιτία. Το ένα εκ των τριών αυτών στελεχών είναι το μέλος της δύναμης που είχε κάνει καταγγελίες για διαφθορά και καταλόγιζε διάφορες ενέργειες υψηλόβαθμου στελέχους του Κλιμακίου της ΜΜΑΔ, στο πλαίσιο διοικητικής έρευνας (και όχι μόνο) που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου. Η μετάθεση είχε σχολιαστεί αρνητικά από μέλη της αστυνομικής δύναμης, καθώς έγινε λίγο μετά τις καταγγελίες του αστυνομικού. Ο τελευταίος ως γνωστόν έχει ενημερώσει και τον Γενικό Εισαγγελέα , με επιστολή που αποκαλύψαμε στις 30 Σεπτεμβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top