ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και επίσημα στήριξη Νίκου Αναστασιάδη από ΔΗΣΥ - «Όραμα η επανένωση της πατρίδας μας»

Και επίσημα στήριξη Νίκου Αναστασιάδη από ΔΗΣΥ - «Όραμα η επανένωση της πατρίδας μας»

Σε ανακοίνωση του το ΔΗΣΥ προχώρησε στο αναμενόμενο που ήταν η απόφαση για στήριξη του Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του 2018.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ αναμένεται να επικυρωθεί από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ το ερχόμενο Σαββάτο 21 Οκτωβρίου 2017. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής καταγράφεται και παρουσιάζεται αυτούσιο: «Καταγράφοντας και τον προχτεσινό απολογισμό και το όραμα του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, Επειδή θέλουμε η χώρα μας να συνεχίσει στο σωστό δρόμο της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ανάπτυξης, με σταθερά βήματα μπροστά, Και επειδή η Κύπρος μας αξίζει να έχει το όραμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, Και επειδή εμείς στην παράταξή μας ξέρουμε ότι το πιο μεγάλο όραμα είναι η επανένωση της πατρίδας μας, Θέλουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συνεχίζει και να ολοκληρώνει την προσπάθεια και τη διαπραγμάτευση, που κατά γενική ομολογία έφτασε στο «πιο προχωρημένο σημείο». Θέλουμε να δούμε να τερματίζεται η κατοχή και η διαίρεση της Κύπρου, μέσα από μια βιώσιμη και ασφαλή λύση που θα δημιουργεί μόνιμες συνθήκες ειρήνης, σταθερότητας, χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα. Εισηγούμαι, εφ’όσον όλοι συμφωνούμε, να πορευτούμε στο Ανώτατο Συμβούλιο με την απόφαση (πρόταση) να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και να αγωνιστούμε για την επανεκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη. Για να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας και να κρατήσουμε ανοιχτή τη μεγάλη προοπτική που έχει δημιουργηθεί για μια αποδεκτή λύση στο εθνικό μας ζήτημα».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top