ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αννίτα Δημητρίου: «Έχει καταγραφεί στην ιστορία ο ρόλος του κ. Δημητριάδη - Απόφαση του 2012 το κούρεμα» - ΒΙΝΤΕΟ

Αννίτα Δημητρίου: «Έχει καταγραφεί στην ιστορία ο ρόλος του κ. Δημητριάδη - Απόφαση του 2012 το κούρεμα» - ΒΙΝΤΕΟ

Επίθεση προς τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκο Δημητριάδη από την Εκπρόσωπο Tύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας και υποψηφίου για νέα εκλογή όπου αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχει για την κατάσταση της Κυπριακής Οικονομίας.

Συγκεκριμένα στην δήλωση της η εκπρόσωπος του κ. Αναστασιάδη αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σύμφωνα με την ίδια έχει καταγραφεί «στην ιστορία ο ρόλος του κ. Δημητριάδη» ενοώντας για την κατάσταση που επικρατούσε την χρονική περίοδο μετά την ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη. Στην συνέχεια αναφερόμενη με συγκεκριμένες κατηγορίες αναφέρει ότι ο κ. Δημητριάδης «ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε την τράπεζα στον αναπνευστήρα για να την φορτώσει στον επόμενο Πρόεδρο». Διαβάστε τις αποκαλύψεις του ThemaOnline για τις αναφορές Δημητριάδη σε Χριστόφια και Αναστασιάδη στο βιβλίο του: Ο Αναστασιάδης είχε απειλήσει τον Χριστόφια με ποινική δίωξη – Ο τέως Πρόεδρος αδυνατούσε να καταλάβει την οικονομική καταστροφή Οι τελευταίες αποκαλύψεις που ακολούθησαν την έκδοση του βιβλίου του τέως διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας έφεραν έντοντες συζητήσεις «γύρω από το ρόλο του» όπως δήλωσε η κ. Δημητρίου. Αναφερόμενη σε ένα δεύτερο περιστατικό «που καταγράφεται στην ιστορία είναι ότι το νομοσχέδιο που τελικά ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων αφού απέρριψε την πρώτη απόφαση του Γιούρογκρουπ, είχε ημερομηνία Ιανουαρίου 2013. Είχε προετοιμαστεί από τον Νοέμβριο 2012. Το είχαν ετοιμάσει η Κεντρική Τράπεζα του κ. Δημητριάδη και το υπουργείο Οικονομικών και είχε τύχει επεξεργασίας από τον Γενικό Εισαγγελέα» Καταλήγοντας η κυρία Δημητρίου αναφέρει ότι «εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να δούμε μπροστά στην εποχή σταθερότητας και ανάπτυξης που εξασφαλίζει η διακυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη». «Πυρά» προς Νικόλα Παπαδόπουλο - «Συμφωνεί ο κ. Ν. Παπαδόπουλος με τον επιτελάρχη του;» Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στον επιτελάρχη του ανθυποψήφιου κ. Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος έκανε δηλώσεις το πρωινό της Τρίτης στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Όπως αναφέρει η ίδια ο κύριος Χρύσης Παντελίδης στις δηλώσεις του είπε ότι »γίνεται συγκάλυψη των υπευθύνων για την κατάρρευση της οικονομίας» Το ερώτημα το οποίο η κ. Δημητρίου ζητά να απαντήσει ο «υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος είναι το εξής: Συμφωνεί με τον επιτελάρχη του ότι η Νομική Υπηρεσία, η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή μαζί με τις ανακριτικές αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών και των ευθυνών για την κατάρρευση της οικονομίας, ότι συγκαλύπτει τους υπεύθυνους;»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top