ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβάθμιση από τον διεθνή οίκο Fitch - Νέα εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία

Αναβάθμιση από τον διεθνή οίκο Fitch - Νέα εμπιστοσύνη στην κυπριακή οικονομία

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κύπρου σε ξένο νόμισμα κατά μία βαθμίδα από BB- σε ΒΒ με θετική προοπτική.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αναβάθμιση αντανακλά σημαντικές βελτιώσεις στην κυπριακή οικονομία σε μια σειρά από δείκτες. Συγκεκριμένα, ο Fitch κάνει λόγο για σημαντική βελτίωση των δημόσιων οικονομικών με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2017 να καταγράφει πλεόνασμα 1% από 0,4% το 2016 και το δημόσιο χρέος να αναμένεται να υποχωρήσει κάτω από το 100% του ΑΕΠ το 2017 από 108% του ΑΕΠ το 2016. Σύμφωνα με το Fitch, η μεσοπρόθεσμη δυναμική δείχνει μια σταθερά πτωτική τάση για το χρέος ενώ οι μεσοπρόθεσμες παραδοχές για 2% αύξηση του ΑΕΠ και σταδιακή αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσουν το δημόσιο χρέος περίπου στο 80% του ΑΕΠ το 2022, που ισοδυναμεί με μέση ετήσια μείωση της τάξης του 4%. Διαβάστε περισσότερα στο Businessnews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top