ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση ΟΠΑΠ περί δυσφήμισης

Ανακοίνωση ΟΠΑΠ περί δυσφήμισης

Ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εδώ και καιρό, συγκεκριμένοι βουλευτές, μαζί με άλλους κρατικούς αξιωματούχους και συγκεκριμένα ΜΜΕ, φαίνεται να έχουν αναλάβει εκστρατεία δυσφήμισης ενός Οργανισμού που προσφέρει απλόχερα εδώ και πέντε δεκαετίες στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία, κάνοντας παράλληλα λόγο για συμφέροντα πίσω από το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια.

Η ΟΠΑΠ Κύπρου, αναφέρεται, έθεσε τη βάση στην Κύπρο για την εταιρική κοινωνική ευθύνη στηρίζοντας την κοινωνία σε κάθε επίπεδο. Προστίθεται ότι ήταν η πρώτη εταιρεία που έδινε δουλειά σε άτομα με αναπηρίες και τους επέτρεψε να αποδείξουν ότι είναι τουλάχιστον εξίσου ικανοί όπως κάθε πολίτης. «Ας ερωτηθούν, οι φορείς, οι οργανισμοί και τα Ιδρύματα που επωφελούνται από την κοινωνική δράση της ΟΠΑΠ, και εάν η κυπριακή κοινωνία «ζημιώνει» από τη λειτουργία της στην Κύπρο. Μας ξενίζουν οι τοποθετήσεις όσον αφορά τις χορηγίες, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθείται παγκοσμίως από Λοταρίες», αναφέρεται. Προστίθεται ότι οι ίδιοι βουλευτές αναγνωρίζουν ότι πίσω από το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιγνίδια κρύβονται συμφέροντα, γι’ αυτό και το μένος της πολεμικής κατά του ΟΠΑΠ δημιουργεί ερωτηματικά για τους σκοπούς που εξυπηρετούνται. «Και προκαλούμε όλους τους βουλευτές που έχουν εμπλοκή στο θέμα του νομοσχεδίου, ως μέλη σχετικών κοινοβουλευτικών επιτροπών, να δηλώσουν ξεκάθαρα κατά πόσον προσωπικές ή επαγγελματικές τους σχέσεις με άτομα ή εταιρείες δημιουργούν συνθήκες ασυμβίβαστου και σύγκρουσης συμφερόντων», αναφέρεται. Προκαλεί εντύπωση, προστίθεται, ότι για τρεις συνεχόμενες φορές, πριν τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιγνίδια στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, προηγείται αυτεπάγγελτη συνεδρίαση στην Επιτροπή Ελέγχου. Ο Σύνδεσμος δηλώνει ότι θα δώσει μάχη να προστατεύσει τις δουλειές του, και την απασχόληση πέραν των 1000 εργαζομένων, τόσο από αυτούς που πραγματικά βρίσκονται πίσω από την πολεμική κατά του ΟΠΑΠ, όσο και από πολιτικούς που δήθεν κόπτονται για το καλό του τόπου, αλλά πραγματικός τους στόχος είναι να ανοίξουν το δρόμο σε εταιρείες, με ύποπτες διασυνδέσεις και αδιαφανείς πρακτικές, με σχέσεις ακόμα και με τον υπόκοσμο. Υπενθυμίζουν παράλληλα ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι επιχειρήσεις τους είχαν γίνει στόχος εμπρησμών, πυροβολισμών και άλλων κακόβουλων ενεργειών, επειδή όπως αναφέρουν, κάποιους ενοχλούσε η νομιμότητα που χαρακτηρίζει την εργασία τους, ο επαγγελματισμός και η εντιμότητά τους. Από ΚΥΠΕ *Φωτογραφία αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Επ. Λεμεσού - Προχώρησε με ανάκληση προσωπικού η Πυροσβεστική - Δείτε βίντεο

Δεύτερη τραγωδία στις Φυλακές: Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν τα κατάφερε

Ανείπωτη θλίψη – Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Παναγιώτης «Η μέρα δεν ξημέρωσε πολύ καλά»

Παραιτήθηκε από τους Οικολόγους η Έφη Ξάνθου - «Δεν μετανιώνω για τα 23 χρόνια που αφιέρωσα στο Κίνημα»

Καραγιάννης και Κωστρίκκης στο «Τ»: Να ανησυχούμε από την απόσυρση του AstraZeneca; - Όσα αναφέρουν



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top