ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να ξεκαθαρίσει το καθεστώς των Τ/κ, εάν αποτύχει νέα προσπάθεια για λύση, λέει ο Ναμί

Να ξεκαθαρίσει το καθεστώς των Τ/κ, εάν αποτύχει νέα προσπάθεια για λύση, λέει ο Ναμί

Οι Τουρκοκύπριοι χρειάζονται διαβεβαιώσεις ότι το πολιτικό καθεστώς τους θα ξεκαθαρίσει, εάν ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων αποτύχει, δήλωσε στο Ρόιτερς ο διαπραγματευτής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Οζντίλ Ναμί.

«Εμείς ως Τ/κ θα επιμείνουμε ότι η νέα διαδικασία, οποιαδήποτε και εάν είναι αυτή, θα πρέπει να ξεκαθαρίζει το καθεστώς των Τ/κ σε διεθνή βήματα», είπε. Κληθείς να διευκρινίσει τη θέση του, ο κ. Ναμί είπε «θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το πολιτικό μας καθεστώς, εάν οι Ε/κ πουν όχι εκ νέου, είτε σε μια συμφωνία που θα οδηγηθεί σε δημοψήφισμα είτε σε ένα δημοψήφισμα.» Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο η θέση αυτή σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί στους Τ/κ κάποιου είδους αναγνώριση, εάν μια νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό δεν καταλήξει λόγω των θέσεων που πεισματικά υποστηρίζουν οι Ε/κ, όπως ελέχθη, ο κ. Ναμί απάντησε: «Ακριβώς». Και οι δύο πλευρές, ανέφερε, συμφωνούν ότι το παρόν καθεστώς θα πρέπει να αλλάξει. «Είτε θα το αλλάξουμε ολοκληρώνοντας την ομοσπονδιακή λύση είτε θα το αλλάξουμε με κάποιο άλλο τρόπο. Και στα δύο σενάρια, να γίνει κατά τρόπο που θα συμφωνηθεί αμοιβαία.» «Κανένας δεν μπορεί να πείσει τους Τ/κ ξανά να εμπλακούν σε διαπραγματεύσεις που θα είναι όμηροι ενός νέου ‘όχι’ των Ε/κ,» πρόσθεσε. Ανέφερε ακόμα ότι για να έχουμε μια αξιόπιστη διαδικασία θα πρέπει να είμαστε σε θέση να πούμε στον κόσμο μας ότι αυτή η διαδικασία θα έχει συγκεκριμένη περίοδο ολοκλήρωσης, στο τέλος της οποίας, θα ληφθεί μια απόφαση. Διαφορετικά, είπε στο Ρόιτερς, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εξασφαλίσουμε την αναγκαία στήριξη του κόσμου για μια διαδικασία διαπραγματεύσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top