ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: 6 χρόνια φυλακή στον Κυριακίδη που όμως θα είναι ελεύθερος το 2020

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΕΜΕΣΟΥ: 6 χρόνια φυλακή στον Κυριακίδη που όμως θα είναι ελεύθερος το 2020

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων επέβαλε το μεσημέρι (07/11) το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, στον 50χρονο Ιωάννη Κυριακίδη, για το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2015, στον Εναέριο, με θύμα τον 25χρονο Στέφανο Γεωργίου.

Επιμέλεια: Ιάκωβος Ιακώβου Ποινές μικρότερης διάρκειας επιβλήθηκαν στον 50χρονο, οι οποίες όμως συντρέχουν άρα δεν υφίστανται. Λόγω του γεγονότος όμως ότι βάσει των σχετικών κανονισμών ένας χρόνος φυλάκισης που επιβάλλει ένα δικαστήριο, εκτίεται σε 9 μήνες στις Κεντρικές Φυλακές, ο Κυριακίδης θα βρεθεί νωρίτερα εκτός σωφρονιστικού ιδρύματος. Στην πραγματικότητα δηλαδή η καταδίκη των έξι χρόνων μετατρέπεται αυτόματα σε 54 μήνες (6Χ9) κάτι που σημαίνει ότι θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 4,5 χρόνων. Η ποινή αυτή αρχίζει να προσμετράται από την ημέρα που ο Κυριακίδης συνελήφθη και συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια (31 Οκτωβρίου 2015). Αυτό σημαίνει ότι ο 50χρονος δεν θα μείνει για πολύ καιρό ακόμη έγκλειστος, αφού στις αρχές του 2020 (τον Απρίλιο) θα είναι και πάλι ελεύθερος. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΣ – ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ: Πώς σχολιάζει ο πατέρας του Στέφανου Γεωργίου την ποινή – «Εμένα ο πόνος μου είναι παντοτινός. Εσείς έχετε τα κότσια;» – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η αφαίρεση της άδειας οδήγησης που του επιβλήθηκε ισχύει από σήμερα δηλαδή δεν θα μπορεί να οδηγήσει για τα επόμενα 7 χρόνια. Κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να ξαναπιάσει "νόμιμα" τιμόνι αυτοκινήτου πριν το 2024. Να θυμίσουμε ότι ούτε όταν έγινε το δυστύχημα είχε άδεια οδήγησης. Του είχε αποστερηθεί. Συγκεκριμένα, ο  50χρονος, τα ξημερώματα της 30ης Οκτωβρίου 2015, οδηγούσε με στερημένη άδεια οδήγησης, καθώς τρεις μήνες νωρίτερα είχε καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα (201 χλμ αντι 80χλμ) και για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Παρέλειψε να σταματήσει στα φώτα τροχαίας Εναερίου και χωρίς να ελαττώσει ταχύτητα, προσέκρουσε στο νόμιμα σταματημένο όχημα του άτυχου 25χρονου, το οποίο σύρθηκε για 33 μέτρα πριν κτυπήσει σε πάσσαλο της ηλεκτρικής και σε φώτα τροχαίας, τα οποία μάλιστα εκτινάχθηκαν σε απόσταση 22 μέτρων. Το δε όχημα του Κυριακίδη ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 41 μέτρων περίπου από το σημείο της πρόσκρουσης. Όταν έφτασε στη σκηνή η Αστυνομία και του ζητήθηκε να δώσει δείγμα για αλκοτέστ, αυτός αρνήθηκε ενώ σε ιδιωτική κλινική, όπου μεταφέρθηκε, έδωσε ψευδή στοιχεία και προκάλεσε αναστάτωση όταν του ζητήθηκε να δώσει αίμα για επιστημονικές εξετάσεις, κάτι που έγινε μετά από εξασφάλιση δικαστικού διατάγματος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Viral το «εκατοστάρι» του πάτερ Ηρακλείδιου στο Παραλίμνι – Έτσι έφερε το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης – Δείτε βίντεο



Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως - Δείτε βίντεο

Οι ιερείς σε όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες έψαλαν το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Αναστάσεως, κατά την τελετή της Ακολουθίας του εσπερινού του Μεγάλου Σαββάτου, που πάντα τελείται το πρωί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top