ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πολιάκοφ: Ποιος είναι ο Λευκορώσος που τα έβαλε με τον Νεϊμάρ; (videos-photos)

Πολιάκοφ: Ποιος είναι ο Λευκορώσος που τα έβαλε με τον Νεϊμάρ; (videos-photos)

Denis Polyakov. Ένα όνομα που ίσως δεν σας λέει πολλά όμως σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και όπως σας ενημερώσαμε, αναμένεται να αποτελέσει μεταγραφικό απόκτημα τον ερχόμενο Ιανουάριο για τον ΑΠΟΕΛ.

Ποιος είναι όμως ο Λευκορώσος ποδοσφαιριστής; Το ThemaSports ετοίμασε ένα αφιέρωμα για να μάθετε πέντε πράγματα παραπάνω…

Πρόκειται για 26χρονο (17/04/1991) πολυθεσίτη αμυντικό ο οποίος κατάγεται από την Λευκορωσία και εδώ και έξι χρονια ανήκει στην Μπάτε Μπόρισοφ. Μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της αμυντικής γραμμής. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Λευκορώσικη Σακτιόρ Σόλιγορσκ, από της οποίας της ακαδημίες έφτασε μέχρι και την πρώτη ομάδα. Ντεμπούταρε το 2010 σε ηλικία 19 ετών.


Με την Σακτιόρ σημείωσε 55 συμμετοχές χωρίς να σκοράρει κάποιο τέρμα και αντίκρισε τέσσερις φορές την κίτρινη κάρτα και ποτέ την κόκκινη. Το 2012 πήρε μεταγραφή στην επίσης Λευκορώσικη Μπάτε Μπόρισοφ και έτσι εξαργύρωσε τις πολύ καλές του παρουσίες.

Με τα κίτρινα της Μπάτε και φορώντας τον αριθμό 33 στην πλάτη έχει καταγράψει μέχρις στιγμής 133 συμμετοχές και σκόραρε μάλιστα 6 τέρματα. Ήταν παρόν σε πολλά Ευρωπαϊκά παιχνίδια (και σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ και σε Γιουρόπα Λιγκ) και ενδεικτικό ότι φέτος αγωνίστηκε και στα τέσσερα μέχρις στιγμής παιχνίδια της Μπάτε Μπόρισοφ στους ομίλους του Γιουρόπα. Σε αυτά τα 133 παιχνίδια στο πρωτάθλημα αντίκρισε 16 φορές την κίτρινη κάρτα, ενώ και πάλι δεν είδε ποτέ την κόκκινη. Τη μοναδική φορά που δέχθηκε κόκκινη κάρτα ήταν σε παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου το 2012 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένα από τα τέρματά του, ο Πολιάκοφ το πέτυχε τον Σεπτέμβριο του 2017 κόντρα στην Μπιλμπάο για την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ

Κατέκτησε με την υφιστάμενή του ομάδα πέντε πρωταθλήματα, ισάριθμα σούπερ καπ και ένα κύπελλο. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι το όνομά του είχε ξανά ακουστεί για τον ΑΠΟΕΛ τον Ιανουάριο του 2017, όμως στην θέση του προτιμήθηκε ο κεντρικός αμυντικός Σεντρίκ Γιαμπερέ.

Όσον αφορά την πορεία του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Λευκορωσίας, ο Ντένις Πολυάκοφ μετρά 27 συμμετοχές και ένα γκολ και ντεμπούταρε στις 17 Νοεμβρίου 2010.

Αξιοσημείωτο πως ντεμπούταρε στην Εθνική αντρών και εν συνεχεία έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τις πιο μικρές Εθνικές ομάδες. Το μοναδικό του γκολ με την Εθνική αντρών το πέτυχε σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Νέα Ζηλανδία.

Με την εθνιική αγωνίστηκε και στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2012 στο Λονδίνο, όπου αντιμετώπισε και τη Βραζιλία του Νεϊμάρ (φώτο) σε παιχνίδι που έχασε η χώρα του με 3-1. Σε εκείνο το παιχνίδι οι Λευκορώσοι προηγήθηκαν στο 8ο λεπτό με γκολ ενός πρώην ΑΠΟΕΛίστα, του Ρενάν Μπρεσάν. 

Ο Πολυάκοφ αγωνίστηκε και κόντρα στην Εθνική Ελπίδων Κύπρου στις 7 Οκτωμβρίου 2011 με την αντίστοιχη της Λευκορωσίας, σε ένα αγώνα που έγινε στο νησί μας και ο αμυντικός της Μπάτε έπαιξε βασικός και έβγαλε όλο το 90λεπτο. Για την ιστορία η Εθνική μας ηττήθηκε με 1-3.

Δείτε σε βίντεο γκολ του Λευκορώσου αμυντικού:

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top