ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από "παλινδρομήσεις" 20 χρόνων υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την ανακατασκευή της Καλλιπόλεως στη Λευκωσία

Μετά από "παλινδρομήσεις" 20 χρόνων υπογράφηκαν τα συμβόλαια για την ανακατασκευή της Καλλιπόλεως στη Λευκωσία

Σε δηλώσεις του ο κ. Μάριος Δημητριάδης μετά το πέρας στης συνεδρίας όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφέρθηκε στο γεγονός ότι υπογράφτηκαν τα συμβόλαιο για την κατασκευή της Λεωφόρου Καλλιπόλεως.

Στην αναφορά του ο κ. Δημητριάδης τα έργα που σχεδιάζεται να γίνουν στη Λευκωσία ανέρχονται στα €29 εκατομμύρια. «Αυτά τα έργα έχουν να κάνουν με τη βιώσιμη κινητικότητα, έχουν να κάνουν με τη Στασικράτους, έχουν να κάνουν με τη μονοδρόμηση της Καλλιπόλεως, έργο το οποίο κατακυρώθηκε και ξεκινά». Παραδέχτηκε ότι είναι γεγονός πως η υλοποίηση των έργων στη Λευκωσία έχει μείνει πίσω, υποδεικνύοντας ωστόσο πως τα απαραίτητα κονδύλια έχουν μπει στον προϋπολογισμό και θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν τρόποι έτσι ώστε η υλοποίηση των έργων να επιταχυνθεί. Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση μετά την δήλωση του ξεκαθάρισε πως δεν αποδίδει ευθύνη για τις καθυστερήσεις στον Δήμο Λευκωσίας, καθώς, όπως ανέφερε, τόσο ο Δήμος όσο και ο Δήμαρχος είναι όμηροι των διαδικασιών. «Είναι ένας πολύ καλός συνεργάτης και αγαπητός ο κ. Γιωρκάτζης» πρόσθεσε. Στον προϋπολογισμό του Υπουργείου έχει επίσης συμπεριληφθεί κονδύλι για αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου Πάφου-Πόλις Χρυσοχούς καθώς και ένα κονδύλι ύψους €5 εκατομμυρίων για την έναρξη κατασκευής του νέου δρόμου Πάφου-Πόλις, όπως επίσης και κονδύλια για δημιουργία κυματοθραυστών σε όλη την Κύπρο. Διαβάστε αναλυτικά της δηλώσεις του Υπουργού καθώς και το τι συζητήθηκε στην συνεδρία εδώ. Πληροφορίες από ΚΥΠΕ και Φιλελεύθερος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top