ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Προδρόμου καλεί Νικόλα να δώσει εξηγήσεις για την διζωνική αποφεύγοντας o ίδιος να την επικαλεστεί - VIDEO

Ο Προδρόμου καλεί Νικόλα να δώσει εξηγήσεις για την διζωνική αποφεύγοντας o ίδιος να την επικαλεστεί - VIDEO

Εξηγήσεις στους ψηφοφόρους κάλεσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο να δώσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, για την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία χωρίς ωστόσο να την επικαλείται ούτε μια φορά ο ίδιος.

Του Τάσου Χριστοδούλου Σε τοποθέτηση του ο κ. Προδρόμου το Σαββάτο (18/11) αναφέρει συγκεκριμένα: «Οφείλει να εξηγήσει στους ψηφοφόρους ο κ.Ν.Παπαδόπουλος: είναι πολιτική του ο τερματισμός των διαπραγματεύσεων, όπως βεβαιώνει ο κ.Σιζόπουλος ή τελικά ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και λοιποί έχουν εντελώς διαφορετικές πολιτικές μεταξύ τους; Περιμένουμε τον κ.Ν.Παπαδόπουλο να διευκρινήσει και να εξηγήσει στο εκλογικό σώμα εάν η θέση που του αποδίδει ο εκ των βασικών συνεργατών του πρόεδρος της ΕΔΕΚ κ.Μ.Σιζόπουλος ισχύει. Πρόκειται για το κυριότερο ίσως θέμα της προεκλογικής εκστρατείας και θα ήταν καλά να εξηγήσει ο κ.Παπαδόπουλος στους ψηφοφόρους εάν, όπως διευκρίνησε ο κ.Σιζόπουλος, πρόθεσή του είναι να εγκαταλείψουμε το πλαίσιο και τις παραμέτρους των Η.Ε., δηλαδή και την ίδια τη διαπραγμάτευση. Διότι είναι πολύ καλά γνωστό ότι διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των ψηφισμάτων των Η.Ε. Από την ώρα που, όπως είπε ο κ.Σιζόπουλος, θέλουν να εγκαταλείψουν τα ψηφίσματα των Η.Ε. αυτό σημαίνει ότι εγκαταλείπεται και η διαπραγμάτευση. Αυτή είναι η απάντησή μας στις νέες αιτιάσεις της ΕΔΕΚ που επικαλείται αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου και κοινές θέσεις, αλλά η ίδια αρνείται τη διαχρονικά βασική κοινή θέση. Απαντούμε στην ΕΔΕΚ ότι πρώτα και πάνω απ'όλα είναι αναγκαίο να δώσει καθαρές θέσεις ο κ. Ν.Παπαδόπουλος και να πάψει να κρύβεται πίσω από αοριστολογίες για διάφορες “στρατηγικές”. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος, δέχεται τις εν λόγω επικρίσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με αφορμή δήλωση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου στην τηλεοπτική εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές», στο Sigma. Ο κ. Σιζόπουλος είχε ισχυριστεί ότι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι η χειρότερη μορφή νομιμοποιημένης διχοτόμησης. Όταν ερωτήθηκε αν με αυτή τη θέση συμφωνεί ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Σιζόπουλος, απάντησε, «διαβάστε τη νέα στρατηγική και θα καταλάβετε», υπονοώντας ότι συμφωνεί. Το ΑΚΕΛ και το επιτελείο Μαλά έθεσε ξεκάθαρα το ερώτημα προς τον κ. Παπαδόπουλο εάν δηλαδή αποδέχεται ή όχι την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top