ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Ν. Χριστοδουλίδης αποκάλυψε πώς βρέθηκε στο πλευρό του Ν. Αναστασιάδη – Το σενάριο υπουργοποίησης του στη θέση Κασουλίδη - VIDEO

O Ν. Χριστοδουλίδης αποκάλυψε πώς βρέθηκε στο πλευρό του Ν. Αναστασιάδη – Το σενάριο υπουργοποίησης του στη θέση Κασουλίδη  - VIDEO

Είναι ίσως το σημαντικότερο γρανάζι της κυβέρνησης, τουλάχιστον στην επικοινωνία.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, συνδυάζει από την μια, το προφίλ του καλού παιδιού της πολιτικής και του σοβαρού διπλωμάτη και επιστήμονα από την άλλη.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση», ο κ. Χριστοδουλίδης, ρωτήθηκε πώς βρέθηκε στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας αποκαλύπτοντας μας το «παρασκήνιο» της εποχής.

«Όταν εκλέγηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών ο κ. Κασουλίδης βρισκόταν στις Βρυξέλλες. Βρισκόμουν και εγώ στις Βρυξέλλες και υπηρετούσα στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία. Μου ζήτησε να έρθω στην Κύπρο ως διευθυντής του γραφείου του και ήταν αυτός ο λόγος που επέστρεψα από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ε.Ε στην Κύπρο την 1η Μαρτίου. Και την 1η Σεμπτεβρίου όταν ο Πρόεδρος αποφάσισε να κάνει διπλωματικό γραφείο μου ζήτησε εάν μπορούσε να αναλάβω αυτό το γραφείο», ανέφερε.

Και επειδή τα σενάρια τον φέρουν σε περίπτωση επανεκλογής του Νίκου Αναστασιάδη να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών στην θέση του κ. Κασουλίδη, ο ίδιος ρωτήθηκε εάν ενδιαφέρεται να συνεχίσει να βρίσκεται στην κυβέρνηση από άλλη θέση…

Ο κ. Χριστοδουλίδης ως καλός διπλωμάτης απάντησε:

«Όταν βρίσκεσαι σε μια θέση, το να κάνεις σχεδιασμούς για το μέλλον το μόνο που θα πετύχεις είναι να μην εκτελείς τα καθήκοντα σου στη συγκεκριμένη θέση που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Βρέθηκα εκεί (σ.σ κυβερνητικός εκπρόσωπος) εντελώς τυχαία. Κι όντως ήταν εντελώς τυχαία. Να σας θυμίσω προέκυψε η επιθυμία του κ. Στυλιανίδη να διεκδικήσει θέση ευρωβουλευτή και προέκυψε η ανάγκη κυβερνητικού εκπροσώπου. Άρα δεν είναι κάτι που με προβληματίζει δεν είναι κάτι που με ανησυχεί αυτή τη στιγμή».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι μόνος του στόχος αυτή τη στιγμή είναι όσο περνάει από το χέρι του να βοηθήσει στην επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top