ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για άλλη μια φορά οι καρδιές μας γεμίζουν με ελπίδα, δηλώνει ο Ταλίπ Αταλάι

Για άλλη μια φορά οι καρδιές μας γεμίζουν με ελπίδα, δηλώνει ο Ταλίπ Αταλάι

Απόδειξη της δέσμευσης των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου να συνεχίζουν να εργάζονται μαζί για τη θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συμφιλίωση ήταν το 11ο ειδικό προσκύνημα στο τέμενος Χαλά Σουλτάν, στη Λάρνακα, όπως δήλωσε ο Μουφτής Ταλίπ Αταλάι, σημειώνοντας παράλληλα ότι «για άλλη μια φορά οι καρδιές μας γεμίζουν με ελπίδα».
 

Σε ανακοίνωση του Γραφείου για το Διάλογο ανάμεσα στους Θρησκευτικούς Ηγέτες της Κύπρου στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας, αναφέρεται ότι «το ειδικό προσκύνημα οργανώθηκε και καθοδηγήθηκε από τον Μουφτή της Κύπρου, συντονίστηκε από το Γραφείο για το Διάλογο ανάμεσα στους Θρησκευτικούς Ηγέτες της Κύπρου και διευκολύνθηκε από την UNFICYP και την Αστυνομία του ΟΗΕ».
 
Σε δήλωσή του, ο Ταλίπ Αταλάι ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «για άλλη μια φορά οι καρδιές μας γεμίζουν με ελπίδα». Το σημερινό προσκύνημα, πρόσθεσε, «αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για τη θρησκευτική ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συμφιλίωση». Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του «σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν τις προσπάθειες μας».
 
Αυτό, προστίθεται, «ήταν το 11ο προσκύνημα από το 2014 και το τρίτο κατά το 2017, το οποίο διοργανώθηκε εντός της συμφωνίας πλαισίου» του Γραφείου.
 
Μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι «ένας αριθμός 9.500 προσκυνητών ήταν σε θέση να περάσουν  και να προσευχηθούν στο τέμενος Χαλά Σουλτάν, μέσω αυτής της ειδικής ρύθμισης».
 
Αναφέρεται επίσης ότι στο χώρο του τεμένους ήταν η Πρέσβειρα της Σουηδίας Άννα Όλσον Βράνγκ και ο πατήρ Mashdotz Ashkarian ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Khoren της Αρμενικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top