ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απο Μεσσίας σε αποδιοπομπαίο τράγο (οι λόγοι της αποτυχίας του Πάμπου)

Απο Μεσσίας σε αποδιοπομπαίο τράγο (οι λόγοι της αποτυχίας του Πάμπου)

Για άλλη μια αγωνιστική η εικόνα της Ομόνοια ήταν τραγική, απογοητευτική και προβληματική με τους «πράσινους» να παίρνουν (και πάλι) βαθμό απροβίβαστο, σκορπίζοντας την απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών τους, που λογικό ήταν μετά από μια τέτοια ντροπιαστική ήττα της ομάδας τους ότι θα ξεσπούσαν.

Το γράψαμε και το επισημάναμε πολλάκις από το ξεκίνημα της σεζόν για τα λάθη που έγιναν και γίνονται στην φετινή Ομόνοια, τα οποία όμως μοιάζουν να είναι αδιόρθωτα.

Τα κενά στο «τριφύλλι» είναι εμφανέστατα και φωνάζουν ότι θέλουν άμεση διόρθωση, με τον Γενάρη να μοιάζει η μόνη και η τελευταία ελπίδα των «πρασίνων» να διορθώσουν τα πράγματα πριν να δουν το καράβι να «βουλιάζει» εντελώς.

Με την πρόσληψη του Πάμπου Χριστοδούλου στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας την φετινή σεζόν στο «πράσινο» στρατόπεδο γέμισαν όλοι με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία ότι το «τριφύλλι» θα μπορέσει να ανθίσει και πάλι, όμως με το πέρας 14 αγωνιστικών το «τριφύλλι» όχι μόνο δεν ανθίζει αλλά δείχνει να μαραίνεται μέρα με την μέρα.

Όπως εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα με το πέρας του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, στην Ομόνοια ταιριάζει «γάντι» ο στίχος από το άσμα των Domenica «Λίγη ζωή ακόμη», «αλλού εγώ τράβηξα κι αλλού με πηγαίνει». Στην περίπτωση του «τριφυλλιού» αυτό η ακριβώς ισχύει.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με όνειρα και φιλοδοξίες αλλά με την άσχημη τους πορεία και τα κακά τους αποτελέσματα οδηγούνται αλλού. Όταν μια ομάδα περνάει «κρίση» και εμφανίζεται σε κάθε παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο με τραγική εικόνα, είναι λογικό οι ευθύνες να «αγγίζουν» τους πάντες, από τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές μέχρι τη Διοίκηση του συλλόγου.

Ο κόσμος της Ομόνοια περιμένει εδώ και πολύ καιρό να δει βελτίωση, όμως αντιθέτως βλέπει μια ομάδα να παραπαίει, να σέρνεται εντός των τεσσάρων γραμμών και να πονά, να υποφέρει.Δεν της φτάνουν όλα αυτά έρχονται «καπάκι» οι ανακοινώσεις για πειθαρχικά παραπτώματα των ποδοσφαιριστών που βάζουν περισσότερο λάδι στην φωτιά.

Το «γυαλί» μετά την ντροπιαστική ήττα στην «Αρένα» φαίνεται ότι ράγισε εντελώς, όμως πριν να έρθει αυτή η ήττα η Ομόνοια, για να περάσει από αυτές τις «φουρτούνες» προηγήθηκαν πολλά τα οποία ευθύνονται για την κατάσταση που διέπει αυτή την στιγμή το «τριφύλλι».

Ο γραφών παρακολουθώντας στενά την μέχρι τώρα πορεία της Ομόνοιας συγκέντρωσε κάποια στοιχεία τα οποία πιθανόν να ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την «κρίση» που περνάει ο Λευκωσιάτικος σύλλογος από την αρχή της τρέχουσας σεζόν.

Λάθος επιλογές ποδοσφαιριστών…

Ξεκινώντας από το κυριότερο και το πιο σημαντικό σε μια ομάδα, την στελέχωση της από ποδοσφαιριστές, φαίνεται ότι έγιναν κάποιες παραλήψεις και λάθος επιλογές που φάνηκαν κατά την διάρκεια του πρώτου μισού του πρωταθλήματος.

Την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο οι Διοικούντες των «πρασίνων» έδωσαν τα κλειδιά του «Ηλίας Πούλλος» στον Πάμπο Χριστοδούλου για να αρχίσει το «χτίσιμο» της νέας Ομόνοιας.

Ο Κύπριος κόουτς μετά από αρκετές προσπάθειες και συζητήσεις με μεταγραφικούς στόχους έφερε στο «τριφύλλι» 16 νέους ποδοσφαιριστές. Χωρίς να θέλουμε να δακτυλοδείξουμε και να κατονομάσουμε ποδοσφαιριστές, άλλωστε δεν είναι η αρμοδιότητα μας, (αυτοί που τους έφεραν ξέρουν ποιοι δεν παίζουν και ποιοι όχι) από τα 16 νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «πράσινων» είναι γεγονός ότι κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της ομάδας τους, με αρκετούς από αυτούς μάλιστα να κολυμπάνε στα πλείστα παιχνίδια της Ομόνοιας σε ρηχά νερά χωρίς να βοηθήσουν καθόλου το «τριφύλλι».

Απειθαρχία και νεύρα…

Πέραν των λανθασμένων επιλογών στην απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών είναι και η πειθαρχία και τα νεύρα που πολλές φορές είδαμε να έχουν οι ποδοσφαιριστές του Πάμπου Χριστοδούλου τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου.

Σε αυτό δεν καταλογίζουμε ευθύνες μόνο στους παίκτες της Ομόνοιας αλλά και στον Κύπριο κόουτς ο οποίος εκ του μακρόθεν φάνηκε να μην μπορεί να «κουμαντάρει» τα αποδυτήρια της ομάδας του, με τον έλεγχο μερικές φορές να χάνεται.

Περιστατικά όπως αυτό που έγινε στο Τσίρειο μεταξύ του Τζαρσίνιο Αντόνια και του Κανού αλλά και το πρόσφατο περιστατικό με τον Κατελάρη και τον Κανού (τους στοίχισε να αγωνιστούν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ) είναι ενδεικτικά στην απειθαρχία που υπάρχει μέσα στους «τριφυλλοφόρους».

Στον μεσότιτλο μας γράψαμε για νεύρα. Χτυπητό παράδειγμα που φανερώνει ότι υπήρχαν/ουν νεύρα εντός της ομάδας ήταν το περιστατικό ανάμεσα στον Πάμπο Χριστοδούλου και τον Πιτ Φελτχούιζεν, με τον Κύπριο κόουτς να τα βάζει με τον Ολλανδό πορτιέρο μπροστά από τους φιλάθλους της Ομόνοιας για το «σφάλμα» που έκανε με την «Κυρία».

Κλείνοντας το κεφάλαιο νεύρα και απειθαρχία, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την «πεντάρα» που δέχθηκε η Ομόνοια στο «ΑΕΚ Αρένα» αγανακτισμένος οπαδός του «τριφυλλιού» έτρεξε προς το μέρος του Πάμπου Χριστοδούλου ζητώντας του να πάρει τους ποδοσφαιριστές αεροδρόμιο για την ντροπιαστική τους εμφάνιση, με τον Κύπριο κόουτς να αντιδράει φτάνοντας στο σημείο μέχρι και να βρίζει, δείχνοντας να αδυνατεί να διαχειριστεί την όλη κατάσταση.

Έριχνε αλλού τις ευθύνες…

Από την αρχή της τρέχουσας σεζόν αρκετοί συνάδελφοι (όπως και ο γραφών) στα ρεπορτάζ τους επισήμαναν πολλάκις για τα μεσοαμυντικά προβλήματα που παρουσιάζει η Ομόνοια και ότι χρήζουν άμεσης βελτίωσης.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου όμως και οι συνεργάτες του αντί να αφουγκραστούν και να καταπιαστούν από την καλόπιστη κριτική που γινόταν, ο Κύπριος κόουτς προσπαθούσε να πουλήσει «φούμαρα» ρίχνοντας αλλού τις ευθύνες, μιλώντας για «καραμέλες» και ότι η Ομόνοια δεν παρουσιάζει προβλήματα. Φυσικά οι αριθμοί ποτέ δεν κρύβουν την αλήθεια. Αν κοιτάξει κανείς τον βαθμολογικό πίνακα και τα αποτελέσματα της Ομόνοιας θα διαπιστώσει ότι το «τριφύλλι» σε 13 αγώνες μόνο μια φορά δεν δέχθηκε τέρμα με την κατάσταση να δείχνει αδιόρθωτη.

Λάθος δηλώσεις…

Μετά από μια ήττα ειδικά με βαρύ και ντροπιαστικό σκορ συνήθως ένας οπαδός μιας ομάδας περιμένει από τον προπονητή του να βγει μπροστά και να αναλάβει την ευθύνη, ψάχνοντας την επόμενη μέρα να διορθώσει τα πράγματα. Κάτι τέτοιο με τον Πάμπο Χριστοδούλου δεν ήταν σύνηθες φαινόμενο.

Ο Κύπριος κόουτς πολλές φορές μετά από μια ήττα προσπαθούσε στις δηλώσεις του να «καλύψει» τα σπασμένα, προσπαθώντας να φορτώσει αλλού το βάρος όπως πήγε να κάνει και μετά το ματς με την ΑΕΚ λέγοντας ότι: «Τα πρώτα 25-30 λεπτά της επανάληψης η Ομόνοια κυριάρχησε και μπορούσε να μπει ξανά στο παιχνίδι αλλά δυστυχώς ότι έκανε η ΑΕΚ στο φινάλε της έβγαινε».

Φυσικά αυτό δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αφού ο τεχνικός της Ομόνοιας και μετά το παιχνίδι των «πρασίνων» με τον Ερμή έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις οι οποίες λίγο πολύ ίσως να επηρέασαν και την ομαλή λειτουργία της ομάδας. «Ίσως να υπάρχουν παίκτες που δεν μπορούν να σηκώσουν τη βαριά φανέλα της Ομόνοιας, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, θα το δούμε στη συνέχεια». Και να το πιστεύεις δεν το λες. Εσύ άλλωστε δεν τους έφερες;

Λάθος χειρισμοί…

Ο Πάμπος Χριστοδούλου φάνηκε ότι στην Ομόνοια χειρίστηκε και κάποια πράγματα λάθος με τρανταχτό παράδειγμα φυσικά την περίπτωση του Πιτ Φελτχούιζεν. Ο Ολλανδός πορτιέρο ομολογουμένως δεν έδειξε την εικόνα που όλοι περίμεναν και κάποια τραγικά του λάθη στοίχισαν στους «πράσινους» (γκολ και βαθμούς), αναγκάζοντας τον Κύπριο κόουτς να τον θέσει εκτός πλάνων χρησιμοποιώντας την θέση του τον Αντρέα Χριστοδούλου..

Τα εύλογα ερωτήματα όμως είναι αρκετά. Από την στιγμή που θέτει ένας προπονητής κάποιο ποδοσφαιριστή του εκτός πλάνων πως γίνεται να του δίνει ξανά φανέλα βασικού σε ένα κρίσιμο ντέρμπι; Επίσης από την στιγμή που ο τερματοφύλακας σου μοιάζει με «καμένο χαρτί» πως περιμένει κάποιος να βγάλει την καλή του εικόνα μέσα στο γήπεδο;

Φυσικά αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ολλανδός τερματοφύλακας αν εξαιρέσουμε το λάθος του στο γκολ που δέχθηκε από τον Λάρενα (το 4ο) πριν από αυτό έκανε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις φανερώνοντας κάποια καλά στοιχεία, όμως αυτό δεν ξεγράφει τους λάθους χειρισμούς που έγιναν και γίνονται στο «τριφύλλι». Δεν είμαστε οι αρμόδιοι να καταλογίσουμε ευθύνες σε κανένα, αυτοί που πρέπει να τις πάρουν γνωρίζουν ποιοι είναι.

Από την αρχή της σεζόν ο κόσμος της «τριφύλλιου» ακούει ψεύτικες υποσχέσεις για ανάκαμψη και βελτίωση κάτι που δεν τα είδε ποτέ και φαίνεται ότι όσον περνάει ο καιρός άρχισε να βαριέται να ακούει γι’ αυτά.

Ο κόσμος της Ομόνοιας θέλει να δει επιτυχίες, θετικά αποτελέσματα όπως έχει συνηθίσει πιο παλιά. Από λόγια και υποσχέσεις «μπούχτισε» θέλει να δει έργα και Οι υπεύθυνοι καλούνται να βρουν τις λύσεις για να φέρουν την Ομόνοια ξανά στον σωστό δρόμο. Μήπως όμως οι υπεύθυνοι δεν έχουν τις δικές τους ευθύνες;

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top