ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΕΠΑΚ – «Θα αντιληφθείτε γιατί επιχειρείται η φίμωση και αποδόμηση μου» - Αποκαλύπτει έγγραφα ο καθηγητής Α. Θεοχάρους

ΤΕΠΑΚ – «Θα αντιληφθείτε γιατί επιχειρείται η φίμωση και αποδόμηση μου» - Αποκαλύπτει έγγραφα ο καθηγητής Α. Θεοχάρους

Για προσπάθεια αποδόμησής και φίμωσής του, κάνει λόγο ο καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Αντώνης Θεοχάρους.

Ο καθηγητής του ΤΕΠΑΚ που έγινε ευρύτερα γνωστός για τις καταγγελίες που κάνει εδώ και χρόνια σε σχέση με υποθέσεις διαφθοράς στο Ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, δημοσιοποίησε γραπτή τοποθέτησή του.

Παράλληλα, αποκαλύπτει σε ηλεκτρονική μορφή σχετικές καταγγελίες που έκανε κατά καιρούς στις αρμόδιες αρχές της κυπριακής πολιτείας, καλώντας τους δημοσιογράφους να εξετάσουν το υλικό και να κρίνουν από μόνοι τους.

Και προσθέτει: «Σας παρακαλώ θερμά όπως εξετάσετε το υλικό. Είμαι σίγουρός ότι θα αντιληφθείτε τους λόγους που επιχειρείται η φίμωση και αποδόμηση μου».


Πιο κάτω, παρουσιάζουμε το πλήρες κείμενο της γραπτής τοποθέτησης του Αντώνη Θεοχάρους προς τους δημοσιογράφους:

«Κυρίες/κύριοι,
Στο όνομα της διερευνητικής δημοσιογραφίας, της δημοσιογραφικής ηθικής, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, σας κοινοποιώ τις μέχρι στιγμής καταγγελίες που έχουν υποβληθεί και είναι υπό εξέταση τόσο εντός του ΤΕΠΑΚ όσο και από την Ελεγκτική Υπηρεσία και τις ανακριτικές αρχές.

Πέραν αυτών υπάρχει και σειρά καταγγελιών που υποβλήθηκε στο παρελθόν σε σχέση με την κακοδιαχείριση κτιρίων, σύναψη συμβολαίων, ερευνητικών προγραμμάτων κτλ.

Σας παρακαλώ θερμά όπως εξετάσετε το υλικό. Είμαι σίγουρός ότι θα αντιληφθείτε τους λόγους που επιχειρείται η φίμωση και αποδόμηση μου.

Στον ακόλουθο σύνδεσμο είναι το σύνολο των καταγγελιών που κατέθεσα καθώς και τα αποδεικτικά στοιχεία (σημ. ακολουθεί σύνδεσμος).


Αναφέρω επίσης μια ακόμη καταγγελία όπου καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κύπρου έμβασε στην εταιρεία του στην Ελλάδα ποσό 40,000 ευρώ τα οποία επιστράφηκαν στον φορέα χρηματοδότησης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατόπιν αιτήματος του φορέα, ενώ την ίδια στιγμή ο καθηγητής αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα στο πανεπιστήμιο.

Τέλος συνάπτω έκθεση Εσ. Ελεγκτή του Παν. Κύπρου όπου αγοράστηκε εξοπλισμός χωρίς διαδικασία προσφορών.

Δεν πρόκειται πλέον να έχω οποιαδήποτε εμπλοκή σε θέματα διαφάνειας ή ανάδειξης παρατυπιών η διαφθοράς. Η πολεμική από το ίδιο μου το πανεπιστήμιο, το γεγονός ότι πάρα τις καταγγελίες μου συνεχίζουν οι παρατυπίες και η συγκάλυψή από τους διοικούντες είναι ενδεικτικά της πολεμικής που υφίσταμαι.

Σας ευχαριστώ για τη διαχρονική σας στήριξή και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο στο αγώνα σας για διαφάνεια και κάθαρση.

Με εκτίμηση
Αντώνης Θεοχάρους».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλη Τρίτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Τα μαθήματα από τις δύο παραβολές και τα έθιμα της ημέρας

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Καιρός: Αλαλούμ με σκόνη, θερμοκρασία που ανεβαίνει και… βροχές – Ίσως και χαλάζι



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top