Χάρες ελέω γιορτών – Αποφυλακίστηκε κι άλλος καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς

Χάρες ελέω γιορτών – Αποφυλακίστηκε κι άλλος καταδικασθείς για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς

Κατάλογο με Κύπριους φυλακισμένους που έχουν εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής τους και δεν έχουν σημειώσει εγκλήματα δολοφονίας, απόπειρας φόνου, ναρκωτικών και σεξουαλικής φύσης, απέστιλαν οι Φυλακές στον Γενικό Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 'Ο Φιλελεύθερος', ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς «αδειάζουν» οι Φυλακές, ενώ αναμένονται κι άλλες αποφυλακίσεις λόγω των προεδρικών εκλογών του Ιανουαρίου, κάτι το οποίο συνηθίζεται.

Όσον αφορά το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς, αποφυλακίστηκε, μετά τη μείωση της αρχικής του ποινής ο Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος Κτηματολογίου, μετά τον Χαράλαμπο Τσουρή και τον Βενιζέλο Ζαννέτο.

Ο Σουρουλλάς αποφυλακίστηκε μετά από αίτηση στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης επ’ Αδεία, το οποίο άναψε πράσινο φως για την αποφυλάκιση με όρους. Και αυτός επισκέφτηκε τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπως και ο Βενιζέλος Ζαννέτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο καταδικασθείς είχε καταδικαστεί σε 6,5 χρόνια φυλάκιση για το αδίκημα της νομιμοποίησης των εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ποινή είχε μειωθεί στα 4,5 έτη, ενώ είχε εκτίσει, μέχρι την αποφυλάκισή του, τα 3 από αυτά.

Για το Σκάνδαλο της Δρομολαξιάς παραμένει στις Φυλακές μόνο ο Ορέστης Βασιλείου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE